Deu agents de la Guàrdia Civil es vacunaren a la Marina Alta amb dosis sobrants al gener

El cos armat explica que el personal sanitari va oferir-los inocular-los-les perquè no es feren malbé.

Caserna de la Guàrdia Civil a Dénia
Caserna de la Guàrdia Civil a Dénia / À Punt NTC

Almenys una desena d'agents de la Guàrdia Civil van rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 el passat mes de gener, poc després que començara la campanya d'immunització massiva, segons han reconegut a À Punt fonts del mateix cos armat aquest dimarts. Un succés que atribueixen a la manca d'uns protocols “clars” en els primers moments de la vacunació.

Els agents pertanyen a l'equip destinat a la custòdia i transport de les vacunes i, segons han declarat, va ser el personal sanitari qui els va oferir inocular-los la primera dosi amb l'argument que es perdien si no eren utilitzades. L'administració del preparat a aquests agents, que no pertanyen als grups prioritaris de la primera fase de vacunació arreplegats en el protocol del govern espanyol, es va realitzar en residències de majors de la Marina Alta.

Van ser el superiors dels agents els que van detectar aquesta anomalia i van informar la Conselleria de Sanitat Universal, que posteriorment va aclarir que “no podia vacunar-se ningú que no fora conforme als protocols establits”. Segons explica la Comandància de Guàrdia Civil a Alacant, en rebre la resposta de l'administració, el general va emetre “immediatament” instruccions a les unitats subordinades perquè cap agent del cos acceptara l'oferiment de vacunar-se.

La Conselleria de Sanitat Universal investiga almenys 62 vacunacions irregulars en tot el territori, una desena de les quals corresponen a càrrecs públics , segons va desvelar la consellera Ana Barceló en una roda de premsa a principis del mes de febrer.

També et pot interessar

stats