Detinguts tres grafiters per pintar vagons del Tram en una parada de Benidorm

Els danys superen els 8.500 euros i, a més, havien compromés la seguretat del tren en tirar de la palanca d’emergència per a bloquejar l’eixida del tren o posar pedres als raïls

Un dels vagons que van pintar els joves detinguts en el baixdor de Terra Mítica, a Benidorm
Un dels vagons que van pintar els joves detinguts al baixador de Terra Mítica, a Benidorm / Policia Nacional

La policia ha detingut a Benidorm tres grafiters, d’entre 18 i 19 anys, per pintar els vagons del Tram, una acció que suposa uns danys superiors als 8.500 euros. Els agents, alertats per una telefonada ciutadana, van sorprendre alguns dels joves quan acabaven de pintar un comboi de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana parat en el baixador de Terra Mítica. Els tres arrestats, amb antecedents policials per altres fets, ja s’han posat a disposició judicial del jutjat de Benidorm.

En arribar al lloc dels fets, els agents van veure que dos joves tiraven en una paperera una bossa de lona amb objectes dins, però van fugir quan van veure la policia. Els agents van iniciar una persecució i van agafar-ne dos. El vídeo que va aportar el responsable de seguretat del Tram va evidenciar que els dos retinguts, juntament amb altres joves més, havien fet pintades en els vagons del Tram.

Posteriorment, els policies van comprovar que la bossa de lona contenia dotze pots d'esprai de pintura, gorres, màscares i guants de làtex per a evitar ser identificats.

A banda de l’agressió al comboi, el director de seguretat va manifestar als agents que els homes feia dies que pintaven els trens. En altres ocasions, fins i tot havien estirat la palanca d'emergència del Tram per a bloquejar-ne l'eixida i havien col·locat en els raïls pedres per a evitar que el tren iniciara la marxa.

D’altra banda, altres agents que es dirigien al lloc dels fets van observar, molt prop d'allà, un vehicle que va fer una maniobra evasiva en veure el vehicle policial. Els agents el van interceptar i van identificar-ne els ocupants. A més, un dels ocupants va llançar per la finestreta un tap d'esprai de pintura, per la qual cosa van relacionar-los amb els fets del baixador del Tram.

La policia va identificar dos dels ocupants i va dentindre'n el tercer, que apareixia en les imatges pintant els vagons del Tram. 

També et pot interessar

stats