Detinguts els presumptes autors de la violació d'una menor de 17 anys a Borriana en Cap d'Any

L'alcaldessa del municipi condemna l'agressió i assegura que el consistori estarà "al costat de la menor i de la família".

Desmuntatge de la carpa on la jove va passar part de la nit gaudint de la festa organitzada per l'Ajuntament de Borriana
Desmuntatge de la carpa on la jove va passar part de la nit gaudint de la festa organitzada per l'Ajuntament de Borriana

La Guàrdia Civil ha detingut els suposats autors d'un delicte d'agressió sexual a una menor de 17 anys a Borriana, a la Plana Baixa, durant la nit de la celebració de Cap d'Any. Segons han confirmat a À Punt NTC, els agents, que pertanyen a l'equip territorial de policia judicial del municipi, estan instruint les diligències per a aclarir com van ocórrer els fets.

L'actuació policial es va iniciar quan els agents van tindre coneixement a través de l'Hospital de la Plana de Vila-real, de l'assistència a una menor de 17 anys, la qual havia sigut víctima presumptament d'una agressió sexual quan es disposava a tornar al seu domicili en la matinada de l'1 de gener. 

Els agents de l'equip de la policia judicial de Borriana es van desplaçar a l'hospital i després d'entrevistar-se amb la víctima, van iniciar la recerca dels presumptes autors d'un delicte d'agressió sexual.

Segons sembla, la jove va passar part de la nit gaudint de la festa a la carpa que havia instal·lat l'Ajuntament de Borriana per a donar la benvinguda al nou any. Dos individus l'haurien abordada pel carrer i l'haurien introduïda per la força en un cotxe per a portar-la a un domicili particular, on l'haurien retinguda i s'haurien produït els abusos, segons ha confirmat À Punt NTC. 

Els detinguts, junt amb les diligències que s'han instruit, passaran a disposició del jutjat de guàrdia de Vila-real, que ha decretat secret de les actuacions.

Condemna dels fets

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha declarat a À Punt NTC que, si es confirmen els fets, tenen la condemna "total i absoluta" del consistori del municipi. "Exigirem que es complisca la llei i estarem sempre al costat de la menor i de la família", ha afegit. En tot cas, ha volgut desvincular l'agressió de la festa de Cap d'Any que va acollir la plaça del municipi, que, segons l'alcaldessa, "va funcionar de meravella, en un ambient molt sa i festiu". 

Esquerra Unida de Borriana ha convocat per a les 19 hores d'aquest dimecres una concentració per a condemnar l'agressió i mostrar el seu suport a la víctima i a la seua família.

A més, l'Ajuntament de Borriana ha convocat altra aquest dijous 3 de gener a la plaça Major del muncipi, a les 12 del migdia, precisament on es va instal·lar l’envelat, "de repulsa contra aquesta agressió". L’ajuntament ha condemnat els fets i agraït l’actuació eficaç de la Guàrdia Civil en la detenció dels presumptes autors

També et pot interessar

stats