Dos detinguts com a presumptes autors dels incendis forestals a Cantàbria

Baixen de 40 a 32 el nombre de focus actius que assolen les muntanyes càntabres.

Efectius treballen en labors d'extinció dels incendis declarats Cantàbria
Efectius treballen en labors d'extinció dels incendis declarats Cantàbria / Efe

Els incendis forestals registrats a Cantàbria estan disminuint i aquest dilluns ha començat amb 32 focus actius. Les zones més afectades continuen sent els municipis de Cabuérniga, Ramales de la Victoria i Santa María de Cayón. El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha demanat col·laboració ciutadana per a detindre'n els autors i ha confirmat que, fins al moment, són dues les persones detingudes i estan a l'espera de passar a disposició judicial. 

Revilla ha destacat que "els veïns han de ser els principals policies i denunciar els piròmans". En aquest sentit, ha explicat que la Guàrdia Civil ha pogut detindre un dels presumptes incendiaris per la denúncia dels veïns i el segon era ja una de les persones sospitoses. Va ser interceptat per agents del Seprona amb un encenedor "encara calent" després de calar foc en la part baixa de la muntanya Saja.

Segons les últimes dades facilitades pel govern càntabre, més de 430 agents han estat durant tota la nit treballant en els fins a 40 incendis registrats que hi havia. En les tasques d'extinció treballen la Unitat Militar d'Emergències, bombers, Protecció Civil, Creu Roja i Guàrdia Civil. També han començat a treballar aquest matí els mitjans aeris: dos hidroavions i tres helicòpters.

Durant la nit s'han registrat "moments de risc" al poble de Saja (Los Tojos) i en habitatges aïllats i cabanyes de la serra de la Acomba (Ramales de la Victoria). L'incendi més important en extensió, encara que no afecta cap població, està en una zona de muntanya d'Esles, en el municipi de Santa María de Cayón.

També et pot interessar

stats