Els detinguts per la presumpta violació de la xica de 17 anys a Borriana passen a disposició judicial

Ja han declarat la menor agredida i els còmplices de l'agressió, que podrien ser acusats de denegació d'auxili.

Els detinguts per la presumpta violació de la xica de 17 anys a Borriana passen a disposició judicial

Els dos homes acusats d’haver violat una xica de 17 anys a Borriana, que es troben a la comandància de la Guàrdia Civil de Castelló, han passat aquesta vesprada a disposició del jutjat de guàrdia de Vila-real, segons ha confirmat a À Punt NTC  el fiscal en cap de Castelló, José Luis Cuesta.  Fonts de la Guàrcia Civil consultades han informat que podrien esperar a complir el màxim temps legal de detenció, que és de 72 hores. En eixe cas, els detinguts haurien de comparéixer abans de les 15 hores. 

Així mateix, aquest matí, el jutge del cas ha pres declaració a la menor i als còmplices de l’agressió, els testimonis del fet que va ocórrer quan la jove tornava a casa la matinada de l’1 de gener. Aquestes persones podrien ser acusades d'un delicte de denegació d'auxili per haver presenciat la violació i no haver fet res per impedir-la. 

La Generalitat descarta personar-se

La consellera de Justícia, Gabriela Bravo, que ha participat aquest matí a Vila-real en una reunió amb els màxims representants de l'àmbit de la justícia i del govern valencià per a millorar l'atenció a les víctimes de la violència de gènere, ha descartat que la Generalitat es persone com a acusació particular en aquest cas, ja que només ho fa quan es tracta d'un assassinat masclista. "La nostra obligació és, a través de l'oficina d'atenció a les víctimes, donar tot el suport psicològic necessari", ha afirmat Bravo. 

A Borriana, 2.500 persones ja s’han concentrat dues vegades per a condemnar els fets i el Consell ha mostrat el suport a la víctima i la seua família. 

També et pot interessar