Dos detinguts i dos policies ferits a València en acabar la concentració de Solidàries contra la Repressió

La delegació del govern espanyol ha anunciat que sancionarà els col·lectius d’extrema dreta per no haver comunicat la contraprotesta.

Vídeo d'Europa Press.
18 d'octubre 2019 - 23:34

Agents de la Policia Nacional s’han desplegat a la plaça dels Pinazo de València per a separar una manifestació en “solidaritat contra la repressió” a Catalunya i la sentència contra els líders del procés i una contraprotesta d’ultres. Els agents han desplegat un cordó policial per a separar els dos grups, que es trobaven cara a cara i s’intercanviaven lemes, consignes i alguns insults.

El col·lectiu Solidàries contra la Repressió havia convocat una concentració davant de l’edifici ocupat fins fa poc per la delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, al carrer de Colom. Així, volien denunciar el que qualifiquen de “repressió de l’Estat i la Generalitat de Catalunya”. Vora 700 persones han donat suport a aquesta manifestació, segons al delegació del govern espanyol, i exhibeixen algunes estelades i pancartes en què es podia llegir “Solidaritat amb la revolta catalana”.

En resposta a aquesta mobilització, els Grups de Defensa de València han encoratjat a “prendre la plaça abans que ells” perquè a València “no passe el que està passant a Catalunya”. També l’organització d’extrema dreta España 2000 ha fet una crida a acudir-hi. La contraprotesta estava formada per un centenar de persones que portaven ensenyes d’Espanya, banderes de la Falange i llançaven crits i lemes com “Unidad Nacional” o “Viva España”.

La concentració convocada per Solidàries contra la Repressió ha acabat amb dos detinguts i dos policies ferits a la plaça de Sant Agustí de València. La delegació del govern espanyol ha anunciat que sancionarà els col·lectius d’extrema dreta per no haver comunicat la contraprotesta.

També et pot interessar

stats