Detinguts el pare i un germà d'una menor per agredir-la i concertar el seu matrimoni al Marroc

La menor va patir una sèrie d'agressions i maltractaments que van derivar en un intent de suïcidi.

La família impedia eixir de casa o anar a l'institut a la xica, que ha denunciat coaccions i maltractaments
La família impedia eixir de casa o anar a l'institut a la xica, que ha denunciat coaccions i maltractaments / Europa Press

La Guàrdia Civil ha detingut a Alacant el pare i el germà d'una menor de 17 anys acusats de concertar el seu matrimoni amb un home de 37 al Marroc mitjançant coaccions. L'operatiu es va organitzar de manera urgent per a evitar el trasllat de la menor, del qual es van tindre coneixement unes hores abans.

Els familiars impedien eixir de casa la menor sense companyia i feia mesos que no anava a l'institut. La jove va explicar als agents que patia coaccions i maltractaments des que havia iniciat l'adolescència. Segons el seu relat, no podia usar determinades peces de roba i l'obligaven a usar el vel islàmic. A més, li revisaven el telèfon mòbil contínuament. 

Aquesta situació va generar tant d’estrés en la menor, que al març va intentar suïcidar-se, encara que els metges van aconseguir salvar-li la vida. La menor va narrar a la Guàrdia Civil diverses agressions protagonitzades pel seu germà major, de 29 anys, per no acceptar les imposicions religioses de la seua família. En aquest moment, la menor es troba en un centre d'acollida, ja que no vol tornar al domicili familiar.

També et pot interessar

stats