Dos detinguts a Novelda per fer-se passar per guàrdies civils i assaltar una vivenda

La Guàrdia Civil ha detingut dos homes com a presumptes autors d'un delicte de robatori i un delicte d'usurpació de funcions públiques.

Un dels detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil a Novelda
Un dels detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil a Novelda / Europa Press

Els dos assaltaren una vivenda a la Romana, al Vinalopó Mitjà, després d'identificar-se com a agents de paisà de la Benemèrita. S'emportaren objectes per valor de 4.000 euros. El robatori es va perpetrar al final de novembre de 2016. Els assaltants, tres homes de mitjana edat, entre els 31 i els 41 anys, vestits de paisà i amb jupetins verds, es van identificar com a agents de la Guàrdia Civil perquè el propietari els deixara entrar.

Quan hi van accedir, es van tapar les cares i les mans amb passamuntanyes i guants. Van tirar a terra l'amo de la casa, el van emmanillar i el van encanonar amb un revòlver. Li van demanar tots els diners que tenia a l'immoble. La víctima no en tenia massa, però guardava diverses maquetes de cotxes i d'avions, valorades en uns 4.000 euros. Aquest va ser el botí de l'assalt. Abans de fugir van deixar el propietari emmanillat i li furtaren també el mòbil perquè no poguera avisar la policia.

L'home va aconseguir desnugar-se i va eixir del xalet per a demanar ajuda. Quan va arribar la Guàrdia Civil no va poder aconseguir cap empremta. La primera pista fiable va ser aportada per la declaració d'un dels possibles testimonis interrogats. Va apuntar cap a un vehicle negre sospitós que feia voltes per la zona.

Un any i mig després, la Guàrdia Civil ha aconseguit aclarir el delicte. Els detinguts són residents a Novelda, però tenien relació amb la localitat de la Romana per mitjà d'uns familiars. El tercer està sent investigat. Els tres han quedat en llibertat, a disposició del Jutjat de Novelda que porta la causa.

També et pot interessar

stats