Els tiktokers LosPetazetaz, detinguts per agredir sexualment a almenys quatre menors

Feien servir la popularitat per a atraure les adolescents fins a sa casa de Madrid, on les agredien sexualment una vegada les havien anul·lat la voluntat amb droga

El duo de tiktokers LosPetazetaz ha sigut detingut per la Policia Nacional
El duo de tiktokers LosPetazetaz ha sigut detingut per la Policia Nacional / TikTok

La Policia Nacional ha detingut a Madrid el duo de tiktokers LosPetazetaz, que tenien centenars de milers de seguidors en diverses xarxes socials, com a suposats autors de les agressions sexuals patides per almenys quatre menors, a les quals drogaven i gravaven.

José Hernán A. i Iván G., de 34 i 21 anys, respectivament, aprofitaven la popularitat dels seus perfils en xarxes socials, Instagram o TikTok. En aquesta última van arribar a tindre prop de 440.000 seguidors encara que ara ja només en sumen 30.000, per a atraure a les menors d'edat al seu pis del districte de Villa de Vallecas.

Ací les feien partícips de diversos jocs en els quals tant ells com elles consumien diversos estupefaents com cocaïna rosa (anomenada tusi) i cànnabis, però especialment èxtasi líquid o GHB, fins que aconseguien anul·lar la seua voluntat.

En aquest moment era principalment José Hernán qui els proposava mantindre relacions sexuals i si es negaven li ho exigia com a pagament per les drogues consumides.

Per això se li imputen dos delictes d'agressió sexual més un en grau de temptativa, cinc contra la salut pública i altres de violació, exhibicionisme i pornografia infantil.

Per la seua part Iván solia estar present en el moment en el qual consumien droga, però eixia de l'estada en el moment de les agressions, excepte en una ocasió. Se li imputa un delicte d'agressió sexual.

A aquestes quatre víctimes se suma una cinquena que va ser localitzada en el domicili dels arrestats en el moment del registre i que va manifestar als agents que havia pogut eludir l'agressió dels detinguts.

No obstant això, els investigadors del Grup XXII de la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona (UFAM), a càrrec de la batejada com a operació Network, no descarten que puguen identificar més víctimes.

A més estan pendents de l'abocament del material informàtic intervingut en el registre. Dispositius d'emmagatzematge, mòbils i càmeres instal·lades en el saló de l'habitatge, amb el qual esperen obtindre noves proves.

Segons el relat de les víctimes, els detinguts estaven almenys des del passat estiu cometent les agressions, però no va ser fins a desembre quan la Policia en va tindre coneixement.

Vídeo de les agressions

Van ser persones del seu entorn pròxim, que van presenciar els fets en repetides ocasions, les que van interposar la denúncia que va donar principi a les perquisicions, ha explicat un dels investigadors.

Una vegada van començar a estirar el fil els agents van trobar en internet vídeos en els quals algunes de les víctimes, a través d'una tercera persona, relataven el que havia ocorregut i assenyalaven als arrestats.

D'altra banda, a través una tercera persona que ho havia rebut de gent pròxima als arrestats, van obtindre el vídeo d'una de les agressions sexuals, la qual cosa va permetre incriminar-los de manera directa.

El passat 24 de gener els agents van culminar l'operació amb la detenció de tots dos homes. Un jutjat de Madrid va deixar en llibertat Ivan i va decretar l'ingrés a la presó de José Hernán, que, no obstant això, va eixir de la presó la setmana passada.

Un degoteig de casos

L'investigador ha mostrat la seua preocupació pel "degoteig de casos" similars que s'estan registrant i per l'especial vulnerabilitat de les víctimes.

En aquest cas eren les menors les que contactaven amb els seus agressors per xarxes socials atretes per la seua popularitat i sense valorar el risc al qual s'enfrontaven.

A més, ha explicat, les víctimes no van denunciar els fets fins que els agents van contactar amb elles, la qual cosa reforça la idea de la necessitat d'alertar socialment i reclamar la col·laboració ciutadana.

També et pot interessar

stats