Detinguts dos joves per l'incendi de Xàtiva, que va arrasar vora 1.800 m² de terreny forestal

Els xics es trobaven recorrent els voltants del lloc on la Guàrdia Civil va localitzar deu conats d'incendi

Imatge de l'incendi a Xàtiva el passat mes de febrer
Imatge de l'incendi a Xàtiva el passat mes de febrer / Europa Press

Efectius del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Vallada han detingut dos joves, de 18 i 19 anys, acusats de l'incendi registrat el mes de febrer a Xàtiva que va arrasar 1.785 m² de terreny forestal.

Segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat, el foc es va originar en la partida la Creueta-serra Vernisa de Xàtiva. El Seprona va feruna inspecció tecnicoocular del terreny i va localitzar deu conats d'incendi per aplicació directa de flama en els voltants del lloc.

En la inspecció, els agents van localitzar diversos objectes –tres encenedors, una trituradora i una bossa de plàstic amb paper de fumar– que, juntament amb l'informe de determinació de les causes elaborat pels agents del Seprona de Vallada i l'informe dels agents mediambientals de la Generalitat, van donar com a resultat la determinació de les causes de l'incendi i la identificació de l'autoria d'aquest.

En la investigació, a més del Seprona de Vallada, han col·laborat agents mediambientals pertanyents al Grup Operatiu d'Investigació d'Incendis Forestals de la Generalitat. S'ha donat trasllat del succés a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat pel fet d'encendre els deu focs en terreny forestal.

Els presumptes autors del delicte d'incendi han sigut detinguts fa poc a Xàtiva. Els dos homes que la data i a l'hora en la qual van tindre lloc els fets es trobaven recorrent els voltants del lloc.

Les diligències s'han entregat al jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Xàtiva.

També et pot interessar

stats