Detinguts dos joves per furtar el Jesuset del betlem de Sant Vicent del Raspeig i demanar un rescat

Uns veïns van trobar la figura al costat d'un contenidor i l'alcalde ha confirmat que ja l'han retornat al naixement

WhatsApp Image 2023 12 18 at 10.46.20
La figura del Jesuset ha tornat al pessebre aquest dilluns / Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig

La Policia Local de Sant Vicent del Raspeig ha detingut aquest diumenge a la nit a dos joves, de 19 i 21 anys, acusats de la sostracció de la figura del Jesuset del betlem situat al jardí entre els carrers del Pintor Sorolla i de Lillo Juan.

Dels fets es va tindre coneixement a través d'un vídeo pujat a la plataforma TikTok on, els ara detinguts, sol·licitaven un rescat de 2.000 euros per a retornar la figura al naixement instal·lat per la Regidoria de Festes com a part de la decoració nadalenca.

Tots dos han reconegut l'autoria dels fets durant les declaracions efectuades en les dependències policials i han passat a disposició judicial.

L'alcalde de Sant Vicent del Raspeig, Pachi Pascual, ha confirmat a més que al voltant de les huit de la vesprada del diumenge els veïns van trobar la figura al costat d'un contenidor en la rodalia del lloc on inicialment estava instal·lat.

Els dos joves detinguts per la Policia Local
Els dos joves detinguts per la Policia Local / Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig

El primer edil ha agraït la col·laboració ciutadana "que ha sigut vital per a la resolució quasi immediata del cas". La figura ha tornat al pessebre aquest dilluns després de ser examinada per agents policials, que han confirmat que es troba en bon estat.

L'alcalde ha lamentat els fets i les molèsties ocasionades i ha expressat el seu desig que perquè tots els veïns i visitants "gaudisquen d'aquest naixement tan emblemàtic, del betlem gegant i del Poblat dels Elfs instal·lat a l'Ajuntament i de tota la decoració nadalenca nova que hem preparat enguany".

També et pot interessar

stats