Dos detinguts per introduir a Espanya una menor perquè cuidara els seus tres fills

Se'ls acusa d'afavorir la immigració il·legal i atemptar contra els deures i drets familiars.

Dos detinguts per introduir a Espanya una menor perquè cuidara els seus tres fills
Dos detinguts per introduir a Espanya una menor perquè cuidara els seus tres fills

La Policia Nacional ha detingut a València un home i una dona, ambdós de 34 anys, per afavorir presumptament la immigració il·legal i atemptar contra els deures i drets familiars. Se'ls acusa d'introduir il·legalment a Espanya una menor marroquina amb l'objectiu que es fera càrrec dels seus tres fills menors, mentre ells regentaven els seus negocis. 

Les investigacions s'iniciaren en conéixer que una dona d'origen marroquí tractava d'inscriure com a resident al seu domicili de Catarroja una menor de la seua mateixa nacionalitat i amb la qual no tenia cap vincle familiar. Segons pareix, la dona va al·legar que l'havia trobada en un parc després d'haver arribat a Espanya en pastera i, com que duia diversos mesos deambulant, li va oferir quedar-se amb ella i la seua família. 

Els agents van localitzar la dona i en preguntar-li per la menor, els va dir que havia fugit de casa. Posteriorment, va reaparéixer en un dels negocis dels acusats. Els agents activaren el protocol de menors estrangers no acompanyats i la menor va ingressar en un centre de menors. L'endemà, però, va fugir, suposadament amb ajuda de la parella. 

La policia la va localitzar posteriorment en un centre comercial d'Alfafar en companyia de la dona detinguda i els seus tres fills. Novament, els agents se'n feren càrrec d'ella i la conduïren davant les autoritats de menors. 

Segons la investigació, la menor i l'acusada procedien de la mateixa localitat marroquina, i la família la va introduir a Espanya amagada en el seu vehicle, als peus dels seus fills, en el trajecte de Tànger a Algesires. 

També et pot interessar

stats