Detinguts a Dolores sis membres d'una banda que assaltava habitatges amb armes de foc

Els detinguts van robar un xalet de la Canyada del Fenollar d'Alacant, del qual van fugir després d'amenaçar els habitants amb pistoles

Efectes intervinguts a una organització criminal altament especialitzada en robatoris amb força
Efectes intervinguts a una organització criminal altament especialitzada en robatoris amb força / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut a Dolores sis persones que presumptament formaven part d'una organització criminal molt especialitzada en robatoris amb força, concretament en l'assalt a habitatges amb violència o intimidació amb armes de foc. Amb aquestes detencions, l'organització criminal ha quedat completament desarticulada.

Els investigadors van centrar les seues investigacions en un home que acabava d'eixir de presó. Aquesta persona havia sigut detinguda anteriorment, acusat d'assaltar domicilis amb violència desarticulant el grup criminal en el qual participava.

Els agents van fer vigilàncies i van aconseguir identificar tots els presumptes integrants de l'organització, els seus domicilis i un magatzem que utilitzaven per a guardar les seues eines i els vehicles que utilitzaven.

Es va poder determinar la participació dels investigats en diversos fets delictius, entre ells un assalt amb armes en un xalet de la Canyada del Fenollar d'Alacant, del qual van fugir després d'amenaçar els habitants amb pistoles.

La investigació va determinar que, finalment, el grup criminal s'havia conformat i es trobava en disposició de cometre greus il·lícits penals contra les persones. A més alguns dels membres tenia formació militar adquirida als països de l'est d'Europa.

Recopilada tota la informació, es va desplegar un ampli dispositiu policial especial en el qual, els agents van detindre els integrants de l'organització criminal a Dolores. 

Còctels Molotov

En el transcurs de l'operatiu policial, es va escorcollar una nau on es va localitzar gran quantitat d'útils i efectes destinats als robatoris. En l'escorcoll també es van localitzar cinc artefactes incendiaris tipus còctel Molotov de fabricació casolana i preparats per al seu ús.

Els arrestats, de nacionalitat búlgara, lituana i espanyola, amb edats compreses entre els 29 i els 47 anys, estan acusats dels delictes pertinença a organització criminal, robatori amb violència o intimidació, tinença il·lícita d'armes i explosius, i delicte de lesions. Quatre d'ells han sigut posats a la disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia d'Oriola.

També et pot interessar

stats