Dos detinguts a Crevillent per dotze robatoris violents a ancians

Es decantaven per persones d'edat avançada que caminaven sense companyia i per carrers solitaris per a assaltar-los amb gran brutalitat i robar els objectes de valor que portaven pel procediment de l'estiró

Un dels assalts a una persona major
Un dels assalts a una persona major / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de Crevillent, amb la col·laboració de la Policia Nacional de Cartagena i la Policia Local de Crevillent ha detingut dues persones a les quals se'ls atribueixen dotze delictes de robatoris a ancians amb violència i furts amb estiró.

Els lladres aguaitaven la víctima potencial des d'un turisme de color negre, amb matrícula italiana i xicotetes dimensions. Es decantaven per persones d'edat avançada que caminaven sense companyia i per carrers solitaris.

Una vegada que seleccionaven l'objectiu, un dels autors baixava del cotxe, s'acostava a preguntar-los alguna cosa, i immediatament els assaltava amb gran brutalitat i els robava els objectes de valor que portaren, mitjançant robatori amb violència o furt per estiró.

Els agents van localitzar denúncies per robatoris comesos a Albatera, Almoradí, Asp, Callosa de Segura, Redovà i Xàtiva, a Alacant; San Martín de la Vega i Torrelaguna a Madrid; Cartagena i Mazarrón, a Múrcia; i Almonte a la província de Huelva.

Finalment, el passat 10 de novembre, en un dispositiu operatiu conjunt entre la Guàrdia Civil i la Policia Local de Crevillent, els agents van interceptar el vehicle investigat i van detindre els presumptes autors, un home i una dona de 37 i 30 anys respectivament, residents a Itàlia.

Se'ls imputen dotze robatoris violents a víctimes entre 60 i 90 anys. Després de ser posats a la disposició del jutjat d'instrucció número 3 d'Elx, s'ha decretat l'ingrés en presó de tots dos.

El valor dels efectes sostrets ascendeix a 20.000 euros. Han sigut recuperades més d'una dotzena de peces de joieria que s'han entregat als legítims propietaris. L'operació continua oberta i no es descarta que es localitzen més víctimes.

També et pot interessar

stats