Detinguts cinc policies i un guàrdia civil d'estupefaents en una operació antidroga a Extremadura

La detenció de 22 persones ha permés desarticular un entramat criminal complex assentat a la província de Badajoz, dedicat a la producció i distribució de marihuana

Imatge d'arxiu de la comissaria de la Policia Nacional a Mèrida
Imatge d'arxiu de la comissaria de la Policia Nacional a Mèrida / Google Maps

Un total de 22 persones, entre elles cinc policies i un guàrdia civil, han sigut detingudes en una operació contra el tràfic de drogues que s'està duent a terme en diversos municipis d'Extremadura. S'han realitzat més de 20 escorcolls i s'han desmantellat quatre plantacions interiors de marihuana amb més de 3.000 plantes.

Amb aquesta operació s'ha desarticulat un entramat criminal complex assentat a la província de Badajoz, segons ha informat en un comunicat la Direcció General de la Policia. Aquest grup estava integrat per diverses organitzacions que interactuaven entre elles i dedicat presumptament al cultiu, processament, manipulació i distribució de marihuana.

La delegada del govern a Extremadura, Yolanda García Seco, ha confirmat que l'operatiu, que està sota secret de sumari, el va iniciar dimarts la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, sota la direcció d'un jutjat de Torrevella. García Seco ha precisat que l'operació s'ha desenvolupat en col·laboració amb Assumptes Interns de tots dos cossos, i ha instat a "respectar tant el secret de sumari, com la presumpció d'innocència dels agents".

Segons publica El Mundo, el treball de les unitats d'Assumptes Interns ha permés la detenció del grup complet d'estupefaents de Mèrida, compost per quatre agents i l'inspector que està al capdavant, a més d'un guàrdia civil. Els detinguts han sigut traslladats a Almendralejo per a evitar que foren els seus companys de Mèrida els que els custodiaren.

Els agents han treballat durant dos mesos sobre el terreny, però amb una base d'operacions fora de Mèrida per a no ser detectats pels policies investigats. L'operació continua oberta i no es descarten més detinguts per la seua presumpta implicació amb la trama.

També et pot interessar

stats