Detinguts cinc homes, alguns menors, per robar 25 ordinadors en l'institut de Sueca en el qual estudiaven dos d'ells

Els agents de la Guàrdia Civil van descobrir que una aplicació de compravenda oferia equips que es corresponien amb els sostrets

Imatge de la càmera de seguretat dels detinguts amagats darrere un arbust davant de l'IES de Sueca
Imatge de la càmera de seguretat dels detinguts, amagats darrere d'un arbust davant de l'IES de Sueca / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a cinc homes, alguns menors, per presumptament robar 25 ordinadors en l'Institut d'Educació Secundària de Sueca en el qual estudiaven dos d'ells. Estan acusats d'un delicte de robatori amb força.

La investigació va començar quan el cap d'estudis de l'institut va denunciar a mitjan abril la sostracció de 25 ordinadors amb els seus perifèrics (teclat, ratolí, monitor) que es trobaven a l'aula d'informàtica del centre.

A mitjan agost els agents van descobrir que una aplicació de compravenda oferia equips que es corresponien amb els sostrets. Una vegada comprovat el seu origen il·lícit, els investigadors han aconseguit identificar dues persones implicades.

Més tard, els agents de la Guàrdia Civil han localitzat i intervingut en altres punts de compravenda més equips sostrets de l'institut.

Els investigadors han aconseguit acreditar la participació de cinc homes en el robatori. Dos d'ells eren estudiants del centre, la qual cosa, segons la Guàrdia Civil, els va permetre "identificar els béns que podien sostraure i organitzar el fet delictiu".

Per tot això, els agents han detingut a cinc homes entre 15 i 46 anys per un delicte de robatori amb força. A més, la Guàrdia Civil investiga la participació de dos dels detinguts en un altre delicte de robatori que va tindre lloc en el mateix centre educatiu.

També et pot interessar

stats