Detinguts els autors d'un robatori amb violència i agressió sexual a una xica a Alacant

Els dos xics van abordar la jove en un solar per l'esquena amb la perillosa tècnica del matalleó i li van realitzar tocaments sexuals per a després robar-li la bossa i fugir del lloc a la carrera

Un dels presumptes autors del delicte després ser rescatat del mar quan intentava fugir
Un dels presumptes autors del delicte després ser rescatat del mar quan intentava fugir / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut els presumptes autors d'un robatori amb violència mitjançant el mètode del matalleó i l'agressió sexual a una jove.

Els fets van ocórrer quan, una dona jove de 25 anys, que es trobava de festa per la zona d'oci del barri antic d'Alacant, se'n va anar a un solar abandonat de la zona per a orinar.

En aquest instant, dos individus la van abordar sobtadament i, un d'ells, per l'esquena, la va agafar del coll practicant-li la perillosa tècnica del matalleó.

Aquesta maniobra consisteix a situar-se darrere de la víctima i envoltar-la amb els braços pel coll per a estrangular-la, oprimint la jugular perquè no li arribe suficient oxigen al cervell i provocar-li un desmai immediat.

Mentrestant, l'altre va aprofitar per a llevar-li la roba interior i realitzar-li tocaments en les parts íntimes. La víctima va intentar escapar i va començar a cridar, moment en el qual, tots dos individus, li van arrancar la bossa d'una forta estirada i van pegar a fugir a la carrera.

Immediatament, la jove va alertar altres persones que la van auxiliar i van telefonar a la Policia Nacional, que va activar un ampli dispositiu de cerca.

Tots dos individus, en veure els policies, van eixir corrent en direcció a la platja del Postiguet; els agents, però, van aconseguir detindre un dels delinqüents en la passarel·la. L'altre va saltar des d'una altura de cinc metres i va córrer fins a la platja per a intentar fugir nadant.

Va intentar fugir nadant

Es va sol·licitar l'ajuda de Salvament Marítim i del cos de Bombers i el van localitzar refugiat en l'espigó, amb un greu estat d'hipotèrmia. Després de ser detingut i es va sol·licitar una ambulància i va ser traslladat a l'Hospital General d'Alacant donat el seu estat de salut.

Actualment, es continua investigant si aquests dos detinguts, tots dos de nacionalitat algeriana, de 25 i 27 anys, han pogut participar en algun fet similar. Després passaran a disposició judicial.

Reforç d'efectius de cara a l'època estival

De cara a l'època estival i tenint en compte de l'increment de turistes a la ciutat d'Alacant, la Policia Nacional ha reforçat la seguretat ciutadana amb la dotació de més efectius.

Aquest reforç policial, durant el cap de setmana, ha permés la detenció d'un altre individu per un robatori amb violència, a més d'un altre detingut per lesions i nou persones més sobre les quals pesaven reclamacions de crida i cerca.

També et pot interessar

stats