Detinguts a Alacant una mare i el fill pel segrest i la mort d'un jove, després de quinze hores de tortura

Segons el relat policial, els detinguts, de 81 i 40 anys, van arribar a demanar un rescat de 30.000 euros a la família de la víctima, de 18 anys

Agents de la Policia Nacional d'Alacant s'emporten detingut l'home acusat de segrestar, torturar i matar la víctima / Cos Nacional de Policia
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
14 de setembre 2023 - 11:41 Actualitzat: 14 de setembre 2023 - 22:10

La Policia Nacional ha detingut a Alacant una dona de 81 anys i al seu fill de 40 com a presumptes autors de l'assassinat d'un jove de 18 anys, que va morir després de quinze hores de tortura. La víctima va ingressar a l'hospital en estat crític, pràcticament en mort cerebral, a causa del fort traumatisme que li va provocar un dels colps rebuts. Va morir 24 hores després.

Els fets es remunten al passat set de setembre, quan culminava l'arrest dels implicats després de dos dies d'investigacions paral·leles, comandades pels grups d'homicidis i contra el crim organitzat de la Brigada Provincial de la Policia Judicial d'Alacant. D'una banda, hi havia una alerta del consolat d'Algèria pel possible segrest de la víctima, acompanyada d'unes fotos facilitades pels familiars, que el mostrava estés a terra d'un pis, sagnant, magolat i amb la cara tapada per un pal de fregar. Els denunciants asseguraven que els demanaven un rescat de 30.000 euros.

Una altra unitat policial va iniciar una segona investigació, després que un equip del SAMU assistira un home inconscient, que sagnava abundantment i que tenia diversos talls al llarg de tot el cos. L'acompanyaven els dos detinguts, que asseguraven que se l'havien trobat en aquesta condició quan li feren una visita, per la qual cosa decidiren telefonar als serveis sanitaris. Poc després, coneguts de la víctima van personar-se en dependències policials per a denunciar que un conegut havia penjat fotos del seu amic, amb signes de tortura, en el seu perfil a les xarxes socials.

L'encreuament de les investigacions va connectar tots els expedients i va portar a la detenció immediata dels sospitosos. A la dona la trobaren al pis escenari dels fets, just quan estava netejant la sang del paviment de l'habitatge, presumptament per a amagar proves. Al fill el localitzaren i l'arrestaren una hora i després. Tots dos estan acusats dels delictes d'assassinat, segrest i delicte contra la intimitat.

Una discussió per un possible robatori, detonant del crim

Les primeres indagacions apunten a una discussió per un presumpte robatori entre les parts com a detonant del crim. La víctima i l'arrestat feia dies que discutien sobre un possible robatori del primer al segon dels diners, documentació i les claus del domicili on estava vivint amb la mare. Segons el relat policial, el dia dels fets, el detingut es va presentar de matinada al pis on residia la víctima per a reclamar les pertinences i va iniciar una discussió que va acabar amb el segon malferit i amb un fort colp al cap, que relacionen com a causa principal de la mort, hores després. Malgrat quedar inconscient, durant les següents 15 hores l'arrestat, presumiblement amb l'ajuda de la mare, va sotmetre la víctima a un constant i innecessari sofriment. I finalment, veient que no reaccionava, van alertar els serveis sanitaris, i intentaren ocultar la seua participació en els fets.

També et pot interessar

stats