Detinguts 26 presumptes membres d'una banda considerada perillosa que operava a Alcoi i Crevillent

A la banda desarticulada se li imputen els delictes de segrest, robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d'armes, tràfic de drogues, lesions, danys i pertinença a organització criminal

Imatges de l'operació policial

La Policia Nacional ha detingut 26 presumptes membres d'una banda considerada perillosa que va arribar a segrestar i torturar a membres d'un altre grup criminal de traficants de droga fins que van confessar on guardaven 200.000 euros. Ha ocorregut en una macrooperació desenvolupada en els municipis alacantins de Crevillent (Baix Vinalopó) i Alcoi (Alcoià) i en el murcià d'Alguazas. A la banda desarticulada se li imputen els delictes de segrest, robatori amb violència i intimidació, tinença il·lícita d'armes, tràfic de drogues, lesions, danys i pertinença a organització criminal.

En l'operatiu, dut a terme el passat dia 6, es van mobilitzar a més d'un centenar d'agents, que van intervenir gran quantitat de droga preparada i dosada per a la seua distribució, així com armes de foc, en el registre de nou immobles: un a Alcoi, quatre a Crevillent i quatre a Alguazas, segons han informat aquest divendres fonts del cos.

En concret, s'han requisat quatre armes de foc llargues i quatre pistoles Tala (tres pistoles i un revòlver), diversa munició, matxets i navalles, 75 grams de cocaïna, 40 quilograms de marihuana i 352 plantes de marihuana en dues plantacions trobades en els domicilis d'Alguazas i Crevillent.

Els 26 detinguts —17 homes i 9 dones, tots ells de nacionalitat espanyola, d'entre 17 i 57 anys— acumulen "gran quantitat d'antecedents policials, alguns per fets similars als que han donat origen al seu arrest". Dotze d'ells han passat aquest divendres a la disposició dels jutjats d'Instrucció en funcions de guàrdia d'Elx, Alcoi i Molina del Segura.

El subdelegat del Govern a Alacant, Juan Antonio Nieves, ha assegurat que "aquesta operació és un exemple més de l'excepcional labor de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat a Crevillent".

Onze arrestats pertanyen a un mateix clan familiar de Crevillent

Segons les mateixes fonts, onze dels arrestats pertanyen a un clan familiar assentat al barri antic de Crevillent, on ocasionaven "un autèntic calvari" al municipi "a causa dels seus mals hàbits i comportaments impropis, ja que haurien fet d'aquell barri una autèntica fortalesa".

La investigació, que continua oberta perquè no es descarten noves detencions, va revelar que l'organització responsable d'aquest fet assaltava amb extrema violència els immobles, vehicles o magatzems on les bandes rivals amagaven les substàncies estupefaents per a robar-les.

També et pot interessar

stats