Detinguts 19 estafadors que buidaven comptes corrents accedint amb el mòbil

El grup criminal operava a València i Madrid i cometia estafes amb la tècnica del SIM swapping.

Detinguts 19 estafadors que buidaven comptes corrents accedint amb el mòbil

La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal que operava a València i Madrid, i que cometia estafes amb la tècnica del SIM swapping.

En l'operació els agents han detingut 19 persones i han fet 16 registres domiciliaris (11 a la Comunitat de Madrid i 5 a la Comunitat Valenciana). També s'han bloquejat 75 comptes bancaris.

El SIM swapping és una de les ciberestafes més actuals i consisteix a captar la informació personal a través de tècniques com ara el phishing, el malware o la investigació en xarxes socials, i fan un duplicat de la targeta SIM per a col·locar-la en un altre dispositiu. D'aquesta manera, els estafadors obtenen el control sobre el número de telèfon mòbil i poden accedir a contrasenyes i banca en línia, i ordenar transferències a altres comptes bancaris de l'organització.

En aquest cas, els investigats accedien als comptes bancaris de les víctimes quan enviaven els telèfons a reparar. Després, els membres del grup desarticulat contractaven crèdits bancaris instantanis i convertien els diners obtinguts en criptomonedes per a blanquejar-los. El frau arriba a més de 450.000 euros

També et pot interessar

stats