Detinguts 10 membres d'una banda per tràfic de drogues i blanqueig de capitals a València i Alacant

En l'operació s'han confiscat 40 quilos de cocaïna, un laboratori, 630.000 euros en efectiu, armes i fins a cinc màquines per a comptar diners.

En la investigació s'han confiscat 40 quilos de cocaïna
En la investigació s'han confiscat 40 quilos de cocaïna / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil de València ha detingut 10 persones d'entre 31 i 63 anys com a presumptes autors de delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i blanqueig de capitals. En l'operació policial s'han realitzat 18 escorcolls en diverses localitats de València, Alacant i Múrcia. Les diligències han sigut entregades al jutjat de primera instància i instrucció número 7 d'Alzira.

En la investigació s'han confiscat 40 quilos de cocaïna, resina d'haixix, marihuana, 630.000 euros en efectiu, armes de foc i un laboratori per a adulterar cocaïna a Alcoi, així com 15 quilos de substàncies adulterants per al tall. Entre el material confiscat figuren també huit vehicles, cinc màquines per a comptar diners, bàscules, telèfons mòbils de gamma alta, rellotges de luxe i documentació acreditativa del delicte de blanqueig de capitals.

L'operació, anomenada Beecoke, va començar al juny quan es va identificar un home que distribuïa cocaïna a escala mitjana a la província de València. Una vegada avançada la investigació, es van identificar integrants del que posteriorment es va esbrinar que era una organització criminal.

Després d'identificar nou membres de l'organització, es va comprovar que alguns utilitzaven el mateix vehicle i que distribuïen cocaïna per poblacions de les províncies de València, Alacant i Múrcia. Per a no ser detectats, no guardaven ni droga ni diners als seus domicilis i tenien pisos llogats a nom de terceres persones per a dificultar la investigació.

Droga amagada entre les abelles

Durant l'operació també es va detectar que un dels objectius, que tenia com a activitat legal l'apicultura, utilitzava aquesta activitat per a portar grans quantitats de droga sense ser detectat en els controls policials perquè ho feia entre ruscos amb bresques d'abelles que transportava a la nit. Uns quants investigats guardaven la droga rebuda en bombones de butà preparades per a això, que estaven buides per dins.

També et pot interessar

stats