Detingut un piròman de contenidors que feia mesos que actuava a Burjassot

L'home ha sigut sorprés in fraganti per la Policia Local quan introduïa una torxa encesa en un contenidor de paper i cartó

El presumpte piròman sorprés en un operatiu camuflat
El presumpte piròman sorprés en un operatiu camuflat / Ajuntament de Burjassot

La Policia Local de Burjassot ha detingut en la matinada d'aquest dimecres un home que ha sigut sorprés en el moment just que introduïa una torxa encesa en un contenidor de paper i cartó de la localitat, segons ha informat el consistori en un comunicat.

Des de fa diversos mesos, la Policia Local de Burjassot mantenia un dispositiu especial per a localitzar al piròman, que havia actuat en diferents contenidors de diferents ubicacions del municipi, amb el resultat de danys en mobiliari urbà i vehicles aparcats en els voltants dels contenidors cremats.

Amb les seues accions havia generat alerta social en les persones que viuen a prop i risc per als habitatges. Per això, la Policia Local havia instal·lat punts de control en vehicles camuflats en la zona en la qual havien aparegut amb major assiduïtat els contenidors afectats.

També ha dut a terme identificacions i controls aleatoris a vianants i vehicles que circulaven per Burjassot en horari nocturn o amb actitud sospitosa prop d'aquests elements de retirada de residus amb la finalitat d'identificar a l'autor.

El resultat de l'operatiu especial ha portat a la detenció del piròman just en el moment en què anava a introduir una torxa encesa en el punt vigilat.

Segons el consistori, la crema de contenidors de residus urbans és "un acte vandàlic que comporta una alarma social entre els veïns, especialment perquè el foc sol portar amb si importants danys en vehicles estacionats en les proximitats i també en els habitatges confrontants".

L'Ajuntament recorda que el Codi Penal castiga amb un màxim de tres anys de presó el delicte de danys, encara que la pena pot ser superior si el jutjador considera que el bé afectat és públic.

També et pot interessar

stats