En llibertat amb mesures cautelars la parella detinguda per maltractar els huit fills a Madrid

La Guàrdia Civil assegura que l'habitatge estava en un greu estat d'insalubritat, amb l'excepció del despatx de l'home, que també està acusat de maltractar la dona

Detall de l'escut de la Guàrdia Civil en un vehicle de la Benemèrita
Detall de l'escut de la Guàrdia Civil en un vehicle de la Benemèrita / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 d'abril 2023 - 11:05 Actualitzat: 08 d'abril 2023 - 16:32

La Guàrdia Civil ha informat que la parella detinguda a Colmenar Viejo (Madrid) acusada de maltractar els huit fills i d'obligar-los a "malviure" en una habitació està en llibertat amb mesures cautelars. Suposadament, tenien prohibit xafar el saló i, si ho feien, eren castigats amb maltractament físic o deixant-los a la intempèrie al pati de l'habitatge.

Els agents van intervindre al domicili el passat 29 de març per orde del jutjat d'Instrucció número 1 de Colmenar Viejo, després d'una denúncia de presumptes maltractaments a una de les menors pel progenitor. La investigació va revelar que el cas podria estendre's als altres set germans. Els menors faltaven constantment a classe, absències que justificava el pare, que exerceix de metge en un hospital madrileny.

Segons el relat de la Guàrdia Civil, l'habitatge presentava un estat d'insalubritat en totes les dependències a excepció del despatx del pare. Dels dos banys, només se n'usava un, que es trobava "brut" i ple de trastos, com també la cuina, que els agents descriuen en un estat "deplorable", sense netejar i en una situació higiènica-sanitària pèssima.

El jutjat ha retirat cautelarment la pàtria potestat als pares i els ha imposat una orde d'allunyament respecte dels fills. Se'ls atribueixen delictes de maltractament, contra els drets i deures familiars i obstrucció a la justícia.

La mare, possible víctima de violència masclista

En paral·lel, la investigació n'ha activat una altra de l'home respecte de la seua dona, de 44 anys, a qui considera possible víctima de delicte de violència de gènere.

L'home també està investigat per un delicte de furt, per la presència de gran quantitat d'uniformes i material hospitalari a l'habitatge, de la que no ha pogut acreditar la procedència.

En l'actuació a l'habitatge també van participar el Fiscal de guàrdia, agents tutors de la Policia Local de Colmenar Viejo, Serveis Socials i agents de l'Equip Dona Menor (Emume) de la Comandància de Madrid.

També et pot interessar

stats