Detingut un menor per agredir una parella del mateix gènere que passejava de la mà a Elx

L'agressor, presumptament, va trencar el nas d'una punyada a una de les víctimes

Concentració a València en rebuig de les agressions lgtbifòbiques al juny de 2021
Concentració a València en rebuig a les agressions LGTBI-fòbiques al juny de 2021 / À Punt NTC

Agents de Policia Nacional han detingut un menor com a presumpte autor d'un delicte d'odi i lesions després que dissabte passat presumptament colpejara una parella del mateix gènere que passejava agafada de la mà pels voltants del Palau de Congressos d'Elx, segons ha informat la policia en un comunicat. La Fiscalia de Menors ha acordat el seu ingrés en un centre de menors de recepció.

Segons la policia, el menor va trencar el nas de la víctima d'una punyada, presumptament, i va colpejar la parella quan anaven passejant de la mà pel carrer Filet de Fora "només per la seua condició homosexual". La parella es trobava al costat d'uns amics quan, de sobte, un altre grup va començar a "recriminar-los" la seua actitud. El presumpte agressor es va acostar a ells i va agafar del bescoll una de les víctimes amb la intenció de portar-la cap a les persones que l'acompanyaven.

La seua parella va intentar impedir-ho estirant-lo amb força dels braços, moment en què el presumpte agressor es va posar "més violent" i suposadament li va pegar una punyada a la cara a un d'ells mentre el tenia agafat. La víctima va començar a sagnar pel pas "de manera abundant", però l'agressor va continuar pegant-li colps i puntellons.

Testimonis de l'agressió van cridar la policia i diverses patrulles s'hi van presentar immediatament. Les dotacions policials van assegurar que, en arribar, van presenciar com l'agressor mantenia una actitud violenta contra les víctimes, moment en què van intervindre.

Les víctimes van manifestar en comissaria que el presumpte agressor, pel que sembla, va identificar una polsera i un clauer que portaven visibles amb la bandera LGTBI i que els va atacar únicament per la seua condició homosexual.

A més, en la seua declaració, van manifestar haver escoltat perfectament com, després de l'agressió, mentre fugien del lloc quan arribaven les patrulles policials, algú els va cridar: "Perquè sapieu qui mana, maricons de merda", paraules que van poder sentir tant ells com alguna de les persones que els acompanyaven.

La Policia Nacional continua la investigació per a determinar si hi ha algun participant més en l'agressió. El detingut, de 17 anys, de nacionalitat espanyola, i amb antecedents, va quedar ingressat en el Centre de Menors de Recepció d'Alacant segons va disposar la Fiscalia de Menors.

També et pot interessar

stats