Detingut un matrimoni a Alacant per presumptament explotar laboralment nou persones

Els treballadors vivien en "condicions infrahumanes" per un salari "irrisori".

Detingut un matrimoni a Alacant per presumptament explotar laboralment nou persones
Detingut un matrimoni a Alacant per presumptament explotar laboralment nou persones

La Guàrdia Civil d'Alacant ha detingut un matrimoni per explotar presumptament nou persones a les quals obligaven a viure en una nau industrial sense aigua corrent a canvi d'un sou "irrisori".

L'operatiu l'ha dut a terme l'Equip Contra el Robatori en el Camp (ROCA) de la Guàrdia Civil de Calp (Marina Alta) després que una de les nou víctimes d'explotació laboral posà una denúncia en la Guàrdia Civil de Pedreguer per una disputa laboral que havia acabat en lesions. Durant la declaració es van descobrir les "pèssimes condicions" laborals a què es veia sotmés, juntament amb 8 persones més.

Les víctimes rebien un salari "irrisori", menor que el que els havien promés, a canvi de treballar cada dia de la setmana i viure en una nau industrial propietat dels presumptes autors, en "condicions infrahumanes", segons ha informat la Guàrdia Civil.

Segons fonts de la investigació, els detinguts s'apropiaven de part de la fruita que collien els treballadors, que no sols vivien en males condicions, sinó que també treballaven en condicions que incomplien tots els requisits del conveni de collidors de la Comunitat Valenciana. A més, els presumptes explotadors gestionaven els comptes corrents de les nou persones afectades.

Per tot això, el matrimoni ha quedat detingut per un delicte contra els drets dels treballadors i, després de ser posats a disposició judicial, el jutjat d'instrucció de Sueca (Ribera Baixa) ha decretat llibertat provisional amb càrrecs a l'espera del juí.

També et pot interessar