Detingut un matrimoni per abandonar les dues filles per a anar-se'n de botellot

Les xiquetes, de dos i cinc anys, una d'elles malalta, estaven a l'interior d'un cotxe de matinada a Madrid sense menjar des del migdia, mentre els pares bevien al carrer, borratxos

Agents de la Policia Local de Madrid
Agents de la Policia Local de Madrid / Twitter: @policiademadrid

La Policia Municipal de Madrid ha detingut un home de 32 anys i la dona de 34 acusats d'abandonar les dues filles, de dos i cinc anys i una d'elles malalta, a l'interior d'un cotxe, per a anar-se'n de botellot amb altres persones en el districte de Puente de Vallecas.

Els fets van ocórrer durant la matinada de diumenge, quan diverses patrulles es van personar davant una congregació de veïns entre els carrers Padre Llanos i Esteban Carros, on feien una festa alcohòlica amb venda ambulant.

Una vegada identificats i denunciats els presents, els agents van observar una dona embriagada que es dirigia cap a un vehicle aparcat a pocs metres.

En aproximar-s'hi per a sol·licitar-li la documentació i evitar que conduïra, els policies van trobar a l'interior del cotxe dues xiquetes xicotetes, mig adormides i amb una forta tos.

La dona va manifestar als agents que eren les filles i que suposadament estaven a càrrec del marit (denunciat minuts abans per consum d'alcohol en la via pública), però que en aquell moment no sabia on estava.

A causa de l'estat d'embriaguesa de la dona, les condicions de fred en el lloc i els símptomes respiratoris de les xiquetes, els policies van sol·licitar la presència de Samur-Protecció Civil.

Els facultatius sanitaris van comprovar que una de les menors tenia febre de 40 graus, per la qual cosa van traslladar-la, juntament amb la germana, a l'hospital Niño Jesús.

A més, el psicòleg de guàrdia les va valorar. Després d'entrevistar-se amb les xiquetes amb la mare present, va derivar les gestions als Serveis Socials de manera urgent, als quals va recomanar mesures d'acolliment davant el risc per al benestar de les menors, que estaven en dejú des de les 14:00 hores.

Les dues germanes van ingressar posteriorment a l'hospital, una d'elles amb un quadre respiratori greu. A continuació, les van dur al centre d'acolliment Isabel Clara Eugenia.

Van detindre la mare aquella nit, mentre que van arrestar el marit l'endemà, quan es disposava a eixir de sa casa.

També et pot interessar

stats