Detingut un jove per un tiroteig a la Universitat del País Basc

Segons fonts de l'Ertzaintza, el jove que ha disparat podria ser alumne del centre

Imatge d'arxiu de la Biblioteca del campus de Bizkaia Leioa
Imatge d'arxiu de la biblioteca del campus de Biscaia, a Leioa / Universitat del País Basc

Els agents de l'Ertzaintza han detingut el presumpte autor del tiroteig d'aquesta vesprada a la Facultat de Ciències i Tecnologia de la UPV/EHU al campus de Leioa (Biscaia), que no ha causat ferits, però sí alguns danys materials. És un jove de 21 anys que, segons les primeres indagacions, no és alumne de la Universitat.

Testimonis presencials de l'incident han assenyalat que el jove ha entrat a la facultat passades les 18:30 hores d'aquest dimecres i ha disparat almenys tres tirs amb una escopeta, que han impactat a les vidrieres de l'edifici, segons les primeres indagacions.

Imatges captades per l'estudiantat i distribuïdes en les xarxes socials permeten observar quatre impactes a les vidrieres esmentades, que han fet grans forats, i un dels cartutxos percudits i arreplegats per l'Ertzaintza al lloc, del calibre 12 i 28 grams, usats per al tir al plat.

D'altra banda, fonts de la UPV/EHU han apuntat que també hauria disparat contra les marquesines dels autobusos de Bizkaibus que paren al campus, sense provocar més que danys materials.

Quan s’ha produït l'incident, han sonat les sirenes del campus i han desallotjat l’alumnat d’aquesta facultat i també de les de Medicina i Infermeria, mentre l'Ertzaintza establia un fort cordó policial al perímetre i impedia accedir a l'interior del campus a tots els autobusos de transport públic i vehicles particulars.

Fonts del Departament basc de Seguretat han assenyalat que a penes fet el tiroteig, han desplegat al campus de Leioa efectius de la Brigada Mòbil, la Unitat d'Explosius, la Unitat de Vigilància i Rescat, patrulles de Protecció Ciutadana, la Unitat d'Intervenció de l'Ertzaintza, l'helicòpter del cos i dues ambulàncies.

Després de resoldre's l'incident amb la detenció del presumpte autor dels trets, el govern basc ha enviat un missatge de tranquil·litat a les persones afectades i a les famílies, i ha declarat el final de la situació de risc al campus universitari.

També et pot interessar

stats