Detingut un jihadista a Girona per adoctrinament per a atemptar

La investigació començà el mes de maig quan s'identificà un home que havia adquirit una arma de foc simulada i diverses armes blanques

Imatge d'arxiu d'una furgona dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu d'una furgona dels Mossos d'Esquadra / Europa Press

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per presumpte adoctrinament terrorista amb la intenció de cometre un atemptat a Catalunya aquest divendres, concretament a Empuriabrava (Girona).

En un comunicat, la policia catalana ha subratllat que "en cap moment hi ha hagut risc per a la ciutadania".

L'home roman ingressat en un centre d'internament d'estrangers (CIE) pendent d'un procés d'expulsió per seguretat nacional.

El detingut presumptament defensava postulats ideològics jihadistes i realitzava "un intens procés de difusió massiva de continguts" a persones a les quals animava a cometre accions violentes; també va adoptar una actitud més agressiva i va canviar d'aspecte físic.

La investigació, que ha coordinat la Fiscalia de l'Audiència Nacional i ha tutelat el jutjat central d'instrucció número 1 de Madrid, va començar al maig a identificar un home que havia adquirit una arma de foc simulada i diverses armes blanques, així com una granada de la Guerra Civil.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha avisat que "l'amenaça terrorista contínua vigent en tot Europa", ha assegurat que es destinaran tots els recursos necessaris per a protegir la ciutadania i ha felicitat els Mossos pel seu treball.

També et pot interessar

stats