Detingut un home per matar a ganivetades l'exdona i la filla al districte madrileny de Carabanchel

La víctima estava en VioGén, però la justícia va ordenar alçar les mesures de protecció contra el suposat assassí, de 26 anys, que va ser absolt d'un procediment de maltractaments

Equips d'emergència del SUMMA 112 de Madrid (arxiu)
Equips d'emergència del SUMMA 112 de Madrid (arxiu) / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de novembre 2073 - 08:40 Actualitzat: 27 de novembre 2023 - 12:35

Un home de 26 anys ha matat a ganivetades presumptament l'exdona, de 25 anys, i la filla que els dos tenien en comú, de cinc. El crim ha tingut lloc en la matinada d'aquest dilluns al domicili on vivien les dues víctimes, al districte madrileny de Carabanchel, i s'investiga com un cas de violència masclista.

La Policia Nacional ha detingut l'individu, segons han confirmat fonts del cos a EFE. El trobaren en estat greu amb una ferida en el coll al lloc dels fets, junt amb els cossos de la dona i la xiqueta. Concretament, la dona estava en el garatge de l'immoble, inconscient, en parada cardiorespiratòria i amb diverses ferides d'arma blanca. Els equips sanitaris desplaçats no han pogut reanimar-la per a salvar-li la vida. La menuda i el suposat assassí, ferit, estaven dins de la casa, en el dormitori principal. A ell l'han traslladat d'urgència a l'hospital, mentre que a la menor no han pogut salvar-la.

Fonts de la investigació han informat que la dona assassinada va estar registrada en el sistema policial VioGén, en el qual va ser qualificada com un cas de risc alt. Per això, les mesures de protecció que tenia davant el presumpte agressor, l'exparella, eren molt elevades. Però, fa aproximadament dos mesos, se li van retirar per orde judicial, ja que a l'ara detingut l'absolgueren en un procediment de maltractaments. No era la primera vegada, de fet, que l'home l'amenaçava, tot i que en l'actualitat no hi tenia activa cap orde d'allunyament, segons la informació recopilada per Europa Press. L'entorn de la víctima ha confirmat que la parella estava en tràmits de separació.

La Policia té en marxa una investigació de l'assassinat. Si es confirma el caràcter masclista del crim, estaríem davant de la víctima número 53 per violència de gènere enguany. La principal hipòtesi de les autoritats és que l'home ha matat l'exdona i la filla i després ha intentat suïcidar-se.

El 016 atén totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 53 idiomes diferents, igual que el correu 016-online@igualdad.gob.es. També es para atenció mitjançant Whatsapp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació Anar, 900 20 20 10. En una situació d'emergència, es pot telefonar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). I en cas de no poder fer-ho, es pot recórrer a l'aplicació Alertcops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats