Detingut un home per l'assassinat a punyalades d'una dona a Madrid amb la qual convivia

La principal hipòtesi amb la qual treballen els investigadors és que es tracta d'un cas de violència masclista

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

La Policia Nacional ha detingut a un home com a presumpte autor de l'assassinat d'una dona de 36 anys la matinada del passat diumenge en un habitatge del districte madrileny de Villaverde, amb la qual convivia i que suposadament seria la seua parella.

Segons ha informat aquest dilluns la Prefectura Superior de Policia de Madrid, la principal hipòtesi amb la qual treballen els investigadors del grup VI d'Homicidis de la Brigada Provincial de Policia Judicial és que es tracta d'un cas de violència masclista.

El detingut, un home de 30 anys, es va entregar la nit del diumenge en la comissaria del districte de Usera-Villaverde i ha sigut detingut com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi. Segons les investigacions realitzades fins al moment, l'home i la dona serien parella.

Si es confirma aquesta mort com a crim masclista, el nombre de dones assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles s'elevaria des de principi d'any a 49 i a 1.233 des de 2003, segons les dades de la delegació del govern contra la Violència de Gènere.

El 016 atén a totes les víctimes de violència masclista les 24 hores del dia i en 52 idiomes diferents, així com el correu 016-online@igualdad.gob.es; també s'atén mitjançant WhatsApp a través del número 600000016, i els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10.

En una situació d'emergència, es pot telefonar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062) i, en cas de no poder cridar, es pot recórrer a l'aplicació AlertCops, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

També et pot interessar

stats