Detingut un home fugit després de ser condemnat a nou anys de presó per una agressió sexual i lesions

Un altre home ha sigut absolt d’abusos a les seues nebodes per haver prescrit els delictes

Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta
Les víctimes de la violència masclista poden telefonar al 016 de manera gratuïta / À Punt NTC

Agents de la Policia Nacional han detingut un home a la província de València que tenia una reclamació judicial pels delictes d'agressió sexual i lesions, comesos el 2019, i una condemna a nou anys de presó pels mateixos delictes que no havia complit perquè es va escapar de la justícia.

La investigació es va iniciar en el marc de l’operació Violeta, que té com a missió la localització i detenció de pròfugs perseguits per haver comés delictes greus de caràcter sexual sobre dones i xiquetes, segons ha informat la prefectura superior aquest dimecres en un comunicat.

A principis de maig, els investigadors van tindre coneixement de la vigència de la reclamació judicial sobre aquest home, per a donar compliment a una sentència pendent de nou anys de presó per agressió sexual i lesions, decretada per l'Audiència Provincial de València.

Els fets pels quals havia de complir condemna es produïren el desembre del 2019, quan va agredir sexualment una dona després de colpejar-la fortament. Els crits d'auxili de la víctima van motivar que una veïna poguera cridar als agents, que arrestaren l'autor.

D’altra banda, un altre home ha estat absolt d'abusar de les nebodes de la seua dona quan eren menors per haver prescrit els delictes. La sentència de l'Audiència d'Alacant considera provat que en diferents períodes de vacances registrats entre 2003 i 2006, quan l'acusat tenia entre 48 i 51 anys, va realitzar diferents tocaments d'índole sexual sobre les dues menors, que en aquell moment tenien entre 7 i 13 anys.

El tribunal de la secció segona que va enjudiciar els fets conclou que el processat seria responsable d'un delicte continuat d'abús sexual a menor de 13 anys respecte a la xiqueta menor d'edat i un altre delicte d'abús sexual respecte a la seua germana, i que en la seua comissió va concórrer l'agreujant de parentiu. No obstant això, conclou que els delictes haurien prescrit en haver transcorregut més de tres anys entre el moment en què es va interposar la denúncia —el 2019— i la data en la qual les dues víctimes van arribar a la majoria d'edat, el 2011 i 2014, respectivament.

Per això la resolució judicial siga absolutòria. Amb tot, contra ella cal interposar un recurs d'apel·lació davant del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat (TSJCV) en el termini de deu dies des de la seua notificació.

També et pot interessar

stats