Detingut un home a Dénia com a presumpte autor d'una agressió a un professional sanitari

Els fets van ocórrer diumenge quan l'ara detingut es va personar al centre sanitari amb un tall a la mà, acompanyat d'un gos, i el treballador el va informar que no estava permesa l'entrada de mascotes

Centre sanitari on s'ha registrat l'agressió
Centre sanitari on s'ha registrat l'agressió / Marina Salud

Agents de la Policia Nacional han detingut aquest dilluns a Dénia (Marina Alta) un home com a presumpte autor d'una agressió, amb insults, punyades i puntades, a un professional sanitari en el Centre Sanitari Integrat Dénia II Joan Fuster.

Els fets van ocórrer a primera hora del matí d'aquest diumenge quan l'ara detingut es va personar al servei d'urgències del centre sanitari amb un tall a la mà, acompanyat d'un gos, segons ha indicat Marina Salut —gestora del centre— en un comunicat. El professional sanitari va informar l'home que no estava permesa l'entrada de mascotes, llevat que es tracte d'un gos pigall o en casos de diversitat funcional. Aleshores, el pacient presumptament va començar a etzibar-li insults, amenaces de mort i a propinar-li puntades i punyades.

Els companys del centre van avisar el servei de seguretat, que, tal com arreplega el procediment, va alertar a la policia. En arribar-hi els agents, el presumpte agressor havia fugit. L'home va ser localitzat més tard, suposadament amb una altra identitat, al servei d'urgències de l'Hospital de Dénia. Per aquests fets, l'home va ser detingut i actualment es troba en dependències policials. El professional sanitari ha ratificat aquest dilluns la denúncia, que va interposar prèviament a la comissaria de la Policia Nacional de Dénia.

Enguany són ja 47 els professionals agredits al departament

Marina Salut ha lamentat que, enguany, 47 professionals han patit agressions verbals al Departament de Salut de Dénia. La direcció del grup ha mostrat el seu suport al professional agredit i ha ressaltat el seu "ferm compromís" amb la seguretat i la prevenció de les agressions a professionals sanitaris. A més, ha qualificat els fets com a "execrables" i ha donat al professional "el suport, suport jurídic, assistencial i psicològic que precise".

Així mateix, Marina Salut ha afirmat que el seu director de Seguretat està col·laborant activament amb les autoritats per a "garantir que es prenguen les mesures legals oportunes contra l'agressor, al mateix temps que es protegisca la víctima".

També et pot interessar

stats