Detingut un home a Alacant per emportar-se la pròpia filla sense el consentiment de la mare

L'arrestat té antecedents de violència de gènere, però no té mesures en vigor actualment, i està immers en un litigi per la custòdia de la menor

Imatge d'arxiu d'un dispositiu de la Guàrdia Civil
Imatge d'arxiu d'un dispositiu de la Guàrdia Civil / À Punt NTC

La policia judicial de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí) ha detingut aquest dimecres un home, amb antecedents de violència de gènere, però sense mesures en vigor, per un presumpte delicte de sostracció de menors, després d'emportar-se la seua filla de la guarderia de la localitat de Castelló, a la Ribera Alta, sense el consentiment de la mare.

La Guàrdia Civil ha informat que va tindre coneixement dels fets aquest dimarts després de la denúncia que interposà la mare de la menor, en la qual alertava que la seua exparella i pare de la menor s'havia emportat la filla. Ràpidament es va activar el protocol de recerca i localització de la menor, que van trobar a les 18.15 hores en un xicotet municipi de la província d'Alacant.

Agents de l'equip de la policia judicial de Sant Vicent del Raspeig van procedir a detindre el pare per un delicte de sostracció de menors, i a les 21.50 hores la mare es va fer càrrec de la menor, que estava en perfecte estat. La Guàrdia Civil, que s'ha fet càrrec de la investigació, ha informat que el conveni regulador en relació amb la custòdia està en via judicial i no hi ha mesures en vigor.

Els pares estan en litigi per la custòdia de la menor i no hi ha acords de vistes, i la xicoteta resideix habitualment amb sa mare a Castelló. Al voltant de les 13.10 hores de dimarts l'home es va personar a la guarderia i va sol·licitar endur-se la menor, ja que té la pàtria potestat. Els responsables de la guarderia van intentar contactar amb la mare sense aconseguir-ho i el pare es va emportar la xiqueta.

El detingut ha passat aquest dimecres a la disposició del jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sant Vicent del Raspeig, ha informat la Guàrdia Civil.

També et pot interessar

stats