Detingut un grup itinerant per robatoris en pisos d'Alacant, Albacete i Múrcia

Els delinqüents accedien als habitatges sense deixar marques ni forçar, aparentment, els bombins de les portes d'entrada.

Detingut un grup itinerant per robatoris en pisos d\'Alacant, Albacete i Múrcia
Detingut un grup itinerant per robatoris en pisos d'Alacant, Albacete i Múrcia

Sis persones, amb edats compreses entre els 36 i els 47 anys, han sigut detingudes per la Policia Nacional com a presumptes autors d’un robatori amb violència o intimidació en un domicili de Múrcia i cinc robatoris més amb força en diverses localitats alacantines com Villena, Oriola i Elda, i les localitats d’Almansa i Caudete, a Albacete. 

Es tracta d’un grup itinerant de nacionalitat georgiana que actuava per tot el territori nacional. Entre els arrestats està el mecànic, terme que s’utilitza en l’argot policial i es refereix a la persona dedicada exclusivament al disseny i elaboració d'eines i espanyaportes específics per a forçar les entrades als habitatges.

El modus operandi consistia a utilitzar tècniques especialitzades de bumping o espanyaportes, en les portes de les cases. Els delinqüents accedien als habitatges sense deixar marques ni forçar, aparentment, els bombins. 

Prèviament els lladres marcaven els domicilis amb tires de silicona entre el marc i la porta, a escassos centímetres del terra. Tot això amb l’objectiu de detectar la presència d'algun inquilí a l'interior, ja que si algú haguera accedit a l'habitatge la tira de silicona es trencaria.

Als detinguts els van posar a disposició judicial en les localitats d'Elda i Torrevella, i en van ingressar cinc a la presó.

Durant els escorcolls s'ha intervingut uns 3.000 euros, tot tipus d'eines utilitzades tant per a l'obertura de portes com per a l’elaboració d'estris per al robatori: claus bumping, una radial, espanyaportes i material divers útils per a la fabricació d'aquestes. També s'ha confiscat gran quantitat de joies d'or i plata, una col·lecció de monedes antigues i quatre vehicles.

També et pot interessar

stats