Detingut per set robatoris en cases de Benifaió, Carcaixent i Carlet amb el mètode de la radiografia

El lladre entrava a les cases amb els propietaris dins fent passar una làmina de plàstic entre el marc de la porta i el pany

Moment de la detenció del lladre
Moment de la detenció del lladre / Europa Press

La Guàrdia Civil d'Almussafes ha detingut un home de 53 anys com a presumpte autor de set robatoris amb força en domicilis mentre els seus habitants es trobaven a l'interior.

L'operació va començar a principis de gener, quan van començar a produir-se una sèrie de robatoris en diversos habitatges de les localitats de Benifaió, Carcaixent i Carlet. Els fets es perpetraven amb els habitants dels immobles a l'interior d'aquestes, generalment entre les 20:00 i les 6:30 hores.

El modus operandi era sempre el mateix, ja que s'havia especialitzat en el mètode de la radiografia. Així, el detingut feia passar una làmina de plàstic entre el marc de la porta i el pany per a obrir la porta sense necessitat de forçar-la.

Sostreia, principalment, efectes que poguera ocultar entre la seua roba, com joies, diners i terminals mòbils, perquè, en cas de ser identificat pels agents, no alçara sospites, segons detalla la Guàrdia Civil en un comunicat.

Fruit de les investigacions practicades i gràcies a nombrosos dispositius de vigilància, es va poder determinar la implicació de l'autor i la seua vinculació amb els robatoris amb força a Benifaió, Carcaixent i Carlet.

Es desplaçava en Rodalies

En el transcurs de la investigació els agents van constatar que el detingut actuava en solitari i es desplaçava en tren de rodalies a les localitats on cometia els robatoris. Una vegada comesos, tornava de matinada a València, on vivia.

Les diligències s'han entregat al jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Carlet i s'ha decretat l'ingrés del detingut a la presó.

La Benemèrita destaca que la col·laboració ciutadana és essencial i, per això, demana a la ciutadania que, si observa persones desconegudes rondant per les finques o adverteix algun tipus de marca estranya a les portes, avise immediatament les forces i cossos de seguretat.

Consells per a evitar robatoris durant les vacances

Des de l'institut armat es donen una sèrie de consells per a aquestes vacances de Pasqua, entre els quals figura comprovar que les portes i finestres estan ben tancades; tancar la porta sempre usant la clau; instal·lar una porta blindada o procurar que hi haja, almenys, dos punts de tancament, i que no hi haja un buit entre la porta i el sòl; reforçar la part de les frontisses amb pivots d'acer i angles metàl·lics que impedisquen palanquejar la porta, i tindre espilleres panoràmiques.

En absències prolongades, es pot demanar a un veí que col·labore amb la recollida del correu, la comprovació de l'estat de l'habitatge, l'encesa ocasional d'alguna llum, la connexió de ràdio o el televisor, etc; i deixar un telèfon perquè el localitzen en cas d'emergència.

Davant la presència de marques a les portes o portals, o sorolls no habituals en cases desocupades, convé avisar el cos de seguretat competent en la zona: si és la Guàrdia Civil, cal telefonar al 062 o, en qualsevol cas, al 112.

També et pot interessar

stats