Detingut per pintar més de 15 grafits al pòrtic de l'Ajuntament d'Alacant

El jove de 25 anys està imputat d'un presumpte delicte de danys contra el patrimoni

Un treballador de la neteja esborra les pintades a l'Ajuntament de
Un treballador neteja les pintades a l'Ajuntament d'Alacant / Europa Press

La Policia Local d'Alacant ha detingut un jove de 25 anys com a presumpte autor de més de 15 grafits a les parets de pedra del pòrtic i les portes metàl·liques de l'Ajuntament aquest diumenge passat. L'home ha quedat imputat d'un suposat delicte de danys contra el patrimoni històric. En aquesta operació policial també han identificat set persones més i ha quedat confiscat l'aerosol groc presumptament utilitzat per a les pintades.

La policia va localitzar més de quinze grafits fets en el mobiliari urbà, com ara papereres, contenidors de residus i la calçada. Igualment, es van detectar dibuixos en algunes façanes d'edificis i persianes de locals. El més important és l'edifici consistorial, que està subjecte a una protecció especial pel caràcter de bé d'interés cultural.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha qualificat d'"inadmissibles aquestes conductes" i ha explicat que l'Ajuntament "protegeix el seu patrimoni i disposa d'una vigilància permanent a les façanes del palau consistorial, perquè és un bé d'interés cultural del segle XVIII".

Els agents van organitzar un dispositiu de recerca dels possibles autors d'aquest acte vandàlic i, després d'una batuda pels voltants, van localitzar un grup de huit joves que portaven un carret de la compra en l'interior del qual hi havia un aerosol de pintura de color groc, el mateix que el dels grafits, i alguns encara tenien restes de pintura groga a les mans.

També et pot interessar

stats