Detingut el Narco de la Viquipèdia i trenta persones amb més d'una tona de cocaïna

En l’operació s’han efectuat 23 registres i s'han intervingut actius per un valor de deu milions d'euros

Imatges de l'arrest
Imatges de l'arrest / Policia Nacional

Una operació conjunta de l'Agència Tributària i la Policia Nacional ha permés detindre el Narco de la Viquipèdia, conegut per relatar en internet les seues operacions de tràfic de drogues, al costat de trenta persones. En l'operació també s'ha intervingut més d'una tona de cocaïna i actius per valor de deu milions d'euros.

Segons han informat este dissabte fonts de l'Agència Tributària, s'ha desarticulat el major grup criminal de narcotràfic assentat en la zona est d'Espanya, al qual se li va confiscar en alta mar un carregament de 1.165 quilograms de cocaïna amagat en un veler que viatjava des de Surinam fins a València.

A més, s'ha aconseguit frustrar l'enviament d'una altra tona de la mateixa droga gràcies a una operació en què s’han efectuat un total de 31 detencions i 23 registres, en els quals s'han confiscat actius per un valor de deu milions d'euros.

Entre els arrestats es troba el sobrenomenat narco de la Viquipèdia, considerat el cervell de l'organització desmantellada amb una trajectòria criminal de més de trenta anys, conegut per relatar les seues operacions de narcotràfic en diversos portals d'internet. A més, comptava amb quasi deu milions d'euros de capacitat econòmica per a finançar el transport de la cocaïna i les despeses que comportava, i per a pagar a la resta dels membres de l'organització.

El principal detingut, que es va atrinxerar a sa casa quan anaven a detindre’l i que va arribar a encanonar als agents amb una escopeta, comptava amb una segona persona de confiança que s'encarregava de la logística i la preparació dels vaixells, i era també l'enllaç directe amb la tripulació.

En l’operació, que ha comptat amb la cooperació policial internacional, s'ha aconseguit decomissar 1.165 quilos de cocaïna amagats en les embarcacions gràcies a una investigació en què s'han dut a terme més de 300 vigilàncies i s'han interceptat més de cent línies telefòniques.

Entre els efectes intervinguts arran dels registres hi ha tres embarcacions valorades en 4,2 milions d'euros, 44 vehicles, 40 rellotges de marca, 60 obres d'art, 54 telèfons mòbils, un moneder virtual de criptomonedes i 3 armes llargues. També han sigut embargats 44 immobles i bloquejades 74 comptes bancaris.

També et pot interessar

stats