Detingut a Màlaga un pederasta per abusar presumptament de 26 menors amb els quals va contactar a traves de videojocs

Les víctimes tenen entre huit i dotze anys i resideixen en diferents punts d'Espanya

Imatge d’arxiu del cotxe patrulla de la Guàrdia Civil
Imatge d’arxiu del cotxe patrulla de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut a Màlaga un pederasta acusat d'abusar presumptament de 26 menors amb els quals va contactar a través de conegudes plataformes de videojocs. Les víctimes tenen entre huit i dotze anys i resideixen en diferents punts d'Espanya. De fet, no es descarta que es detecten més casos.

La investigació a càrrec del Departament Contra el Ciberdelicte de la Unitat Central Operativa (UCO) ha durat diversos mesos i va dur a la detenció practicada a Màlaga capital el mes de novembre passat. Es tracta d'un italià de 42 anys amb antecedents per causes similars, per la qual cosa ja havia sigut expulsat en una altra ocasió d'Espanya.

En aquest temps s'ha corroborat que el detingut va accedir a les plataformes de videojocs en més de 3.000 ocasions en el termini de dos anys, intervenint-li en el núvol i en diferents dispositius més de 2.000 arxius de contingut pedòfil.

L'arrestat forjava amb els menors una amistat prolongada en el temps mitjançant engany i abús de superioritat, pagant-los regals virtuals en videojocs en línia a canvi de realitzar videotelefonades en les quals els induïa a mostrar els seus òrgans sexuals davant d'ell. Se l'acusa de delictes d'abús sexual i de captació d'almenys 26 menors amb finalitats de producció de pornografia infantil.

L'operació es va iniciar el mes de juliol passat, després de la denúncia dels pares d'un menor de nou anys. En ella s'informava de les sospites que el seu fill estava mantenint contacte amb un adult amb la videoconsola a través d'un conegut joc en línia.

La investigació ha constatat la realització de 81 pagaments a comptes d'usuaris de jocs pertanyents a menors. Una vegada que aquests accedien a posar nus davant la càmera, el detingut capturava la pantalla del seu dispositiu mòbil, emmagatzemant les imatges de caràcter sexual dels menors.

L'arrestat, segons la Guàrdia Civil, també s'oferia com a monitor d'esports, de campament i professor d'anglés entre altres activitats relacionades amb menors, sense que es tinguera constància de cap contractació en aquest sentit.

També et pot interessar

stats