Detingut a Màlaga un jove perquè es volia unir al Daesh a Síria

L'arrestat va realitzar el jurament de lleialtat al 'califa' Abu Bakr al-Baghdadi, que en molts casos implica el pas previ a la comissió d'atemptats.

Moments previs a la detenció
Moments previs a la detenció / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut a Manilva, a Màlaga, un jove per la seua presumpta pertinença a Daesh després que va contactar per internet amb alguns terroristes que es troben a Síria i els va manifestar la seua intenció d'unir-se a l'organització.

Segons informa la Direcció General de la Policia Nacional, l'arrestat va realitzar el jurament de lleialtat i obediència a l'organització terrorista i l'autoproclamat califa Abu Bakr al-Baghdadi, cosa que implica en molts casos per a membres de Daesh en territori europeu el pas previ a la comissió d'atemptats.

Els últims mesos el detingut havia intensificat les seues publicacions en els perfils de xarxes socials que administrava i on evidenciava una progressiva determinació jihadista i la seua adhesió al Daesh. La investigació ha pogut determinar que el detingut no es va desplaçar fins a la zona de combat a causa de les dificultats que travessa l'organització terrorista en la seua matriu en territori sirià i, a més, per la falta de recursos per a mantindre la seua família a Espanya quan ell ja no hi estiguera.

També et pot interessar

stats