Detingut l'home que havia furtat 70 nínxols dels cementeris d'Elda i Petrer

Els objectes recuperats han sigut retornats al seu lloc d'origen i l'home està en llibertat provisional amb càrrecs

El lladre s’ha fet amb un botí de 20 quilos de llautó
Els danys ocasionats ascendeixen a 20.000 euros
13 d'abril 2022 - 11:20

La Policia Nacional d'Alacant i la Guàrdia Civil d'Alacant han detingut un home de 35 anys que presumptament hauria desvalisat fins a 70 nínxols dels cementeris públics d'Elda i Petrer per a robar peces de llautó.

L'home, que tenia antecedents per fets similars, escalava els murs dels cementeris al llarg de la nit per a després robar objectes ornamentals, sobretot peces de llautó, raó per la qual va ser detingut el passat 6 d'abril, han informat tots dos cossos.

Els efectes intervinguts en diverses ferralleries han sigut recuperats i retornats al seu origen i l'home, que va ser posat a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia d'Elda, està en estat de llibertat provisional amb càrrecs.

Des de tots dos cossos han insistit que l'assumpte havia generat alarma social entre els familiars que visitaven els seus difunts en els cementeris afectats i que la situació havia sigut denunciada per molts familiars.

Així, han assenyalat que si bé els objectes sostrets no tenien un alt valor econòmic pel metall de què estaven fets, els danys ocasionats ascendeixen a 20.000 euros sense tindre en compte el mal moral per a les famílies perjudicades.

També et pot interessar

stats