Detingut a Gandia un fugitiu holandés que va amenaçar gestors de la Covid al seu país

L’arrestat utilitzava diversos perfils en xarxes socials per difondre amenaces i injúries cap a diverses autoritats dels Països Baixos

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional / Policia Nacional

La Policia Nacional ha detingut a Gandia (Safor) un ciutadà holandés sobre el qual pesava una orde europea de detenció per delictes de terrorisme i incitació a la violència. 

L’arrestat utilitzava diversos perfils en xarxes socials des d'agost de 2020 com a plataformes de propaganda. Mitjançant vídeos, difonia amenaces i injúries cap a diverses autoritats dels Països Baixos conegudes per la seua gestió de la Covid-19, entre elles el director de l'Institut Estatal de Control d'Infeccions i del Medi Ambient d'Holanda, al qual va acusar públicament de ser responsable d'abusos i assassinats de menors.

Les autoritats holandeses temien que aquest home tinguera com a objectiu últim desestabilitzar greument les estructures polítiques i socials del país. Per aquests fets ja s'han fet més detencions de persones implicades a Irlanda.

La detenció s'emmarca dins de diverses investigacions de la Policia Nacional sobre persones que pertanyen o col·laboren amb organitzacions terroristes d'àmbit internacional i grups que puguen representar una amenaça per al nostre país i la comunitat internacional.

També et pot interessar

stats