Detingut per extorsió Juan Muñoz, marit d’Ana Rosa Quintana, en el cas Villarejo

L’arrest té a veure amb un encàrrec que va fer a l’excomissari per a investigar una persona que els devia diners.

Muñoz ha sigut detingut a Madrid a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció i per orde del jutge del cas, Diego de Egea.
Muñoz ha sigut detingut a Madrid a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció i per orde del jutge del cas, Diego de Egea. / Manuel H. de Leon (Efe)

La policia ha detingut l’empresari Juan Muñoz, marit de la periodista Ana Rosa Quintana, així com el seu germà i l’advocat dels dos per la seua relació amb l’excomissari José Manuel Villarejo, per delictes de descobriment i revelació de secrets i extorsió.

Muñoz ha sigut detingut a Madrid a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció i per orde del jutge del cas, Diego de Egea, per un encàrrec que van fer els germans a l’excomissari per a investigar una persona que els devia diners.

El germà de Juan Muñoz ha sigut arrestat a Andalusia i també s’han fet registres a les localitats andaluses de Sotogrande i Marbella, i a Madrid.

Les tres detencions s’han produït després de l’obertura divendres passat, per part del magistrat de reforç del jutjat central d’instrucció número 6, d’una nova peça, denominada Pintor. Aquesta es troba dins de la causa general per la qual va ser detingut Villarejo al novembre de 2017 i per la qual està en presó provisional des de llavors.

La fiscalia ha informat que els delictes que se’ls imputen són descobriment i revelació de secrets i extorsió, dins d’unes diligències que són secretes.

Les acusacions contra Muñoz, el germà i l’advocat es basen en enregistraments confiscats a Villarejo en els registres que va ordenar el jutge quan es va produir la seua detenció.

Es tracta d’uns àudios amb converses que està analitzant la Unitat d’Assumptes Interns de la Policia Nacional i que han sigut remesos al jutge de l’Audiència Nacional en diferents informes.

Un dels últims informes que va rebre el magistrat, arran del qual va obrir la peça número 5 del cas, batejada com Carol, tracta sobre una conversa gravada en 2015 entre Villarejo i l’amiga de Joan Carles I, Corinna zu Sayn-Wittgenstein. Allí, desvela que el rei emèrit tenia comptes a Suïssa i que ella va ser utilitzada com a testaferro per a ocultar-ne el patrimoni a l’estranger.

El jutge ha arxivat dos de les cinc peces del cas en relació amb clients de Villarejo, sobre dos encàrrecs a l’excomissari per part d’un bufet d’advocats i de la família propietària de la urbanització de luxe de la Finca, a Pozuelo de Alarcón (Madrid).

El cas Tàndem gira entorn dels treballs que ha fet Villarejo en les últimes dècades com a detectiu privat per a clients per als quals obtenia informació confidencial valent-se de la seua condició policial i després la venia a canvi d’una gran quantitat de diners.

També et pot interessar

stats