Detingut per explotar dos homes als quals tancava mentre treballaven en una obra sense llicència a València

L'amo del local estava convertint el baix en un apartament on el contractista els tenia tota la jornada laboral

Imatge d'arxiu d'un policia local de València
Imatge d'arxiu d'un policia local de València / Ajuntament de València

Agents de la Policia Local de València han detingut a un home per presumptament explotar dos persones a les quals tancava en clau durant tota la jornada laboral. Els feia treballar per a convertir un baix en un apartament, una activitat per a la qual no tenia cap mena de permís ni llicència.

Els agents han visitat diverses vegades durant la setmana un local situat al carrer de Méndez Núñez de València en el qual s'estaven realitzant unes obres. En cada visita havien sentit sorolls a l'interior, però la persiana estava tancada. Al voltant de les 9:50 hores de dimarts, després de tocar a la persiana perquè les persones de l'interior obriren, els sorolls van desaparéixer, segons ha informat la Policia Local en un comunicat. Els agents van accedir a l'interior amb l'ajuda dels bombers i van comprovar que en el local hi havia material de construcció així com eines de treball, però, en un primer moment, no van trobar a cap persona.

Després de realitzar una inspecció "detallada" van descobrir darrere d'un mur del celobert de la finca dos persones amagades, vestides amb roba de treball. Els treballadors, en sentir els funcionaris tocar la persiana de fora, havien deixat de treballar i s'havien amagat. Una vegada dins i després d'entrevistar-se amb els dos homes, els agents van corroborar les sospites, s'estaven fent treballs il·legals en el baix i, a més, les dues persones mancaven de contracte així com qualsevol tipus d'alta en la Seguretat Social.

També van descobrir que l'empresari a qui els propietaris del baix havien encarregat les obres anava a primera hora del matí al costat dels dos treballadors, els explicava les tasques a realitzar durant el dia i, posteriorment, se n'anava deixant tancada la persiana fins que acabava la jornada laboral. D'esta manera, la porta tancada amb clau des de fora, "representava un greu risc per als qui es quedaven a l'interior, especialment en cas d'accident o malaltia dels treballadors", assenyala la policia.

El contractista ha quedat detingut com a presumpte autor d'un delicte contra els drets dels treballadors i ha sigut posat a la disposició de l'autoritat judicial en la Inspecció Central de Guàrdia.

També et pot interessar

stats