Detingut per estafar turistes de pisos vacacionals a la Costa Blanca

L'home, de 36 anys i nacionalista romanesa, llogava els immobles per un curt període, en el qual feia fotografies i còpies de les claus, i posteriorment els posava en lloguer sense autorització dels propietaris

Agent de la Guàrdia Civil
Agent de la Guàrdia Civil / Ministeri de l'Interior

Agents de la Guàrdia Civil han detingut un home per estafar usuaris de lloguers vacacionals en municipis de la Costa Blanca. L'home llogava els mobles per un curt període, en el qual feia fotografies i còpies de les claus, i posteriorment els posava en lloguer sense autorització dels propietaris.

La investigació es va iniciar al febrer de l'any passat, quan la Guàrdia Civil, després de diverses denúncies interposades a Santa Pola, va detectar diverses estafes relacionades en què l'element comú eren immobles que s'oferien en règim de lloguer.

Amb la informació proporcionada per les víctimes, els agents van analitzar detingudament els immobles afectats, tots ells recentment llogats il·legalment sense l'autorització dels propietaris.

Després d'exhaustives investigacions, els agents van aconseguir identificar el mètode utilitzat pels presumptes estafadors. Primerament, llogaven els immobles per un curt període de temps per a després utilitzar-los.

Durant el termini d'arrendament, feien còpies de les claus i elaboraven un detallat reportatge fotogràfic de l'interior i exterior de les propietats.

Posteriorment, oferien estos habitatges en pàgines web especialitzades per llogar d'immobles i atreien les víctimes amb contractes de lloguer falsos amb temptadores ofertes per a captar el seu interés.

Una vegada que els perjudicats efectuaven el pagament estipulat i rebien les claus, s'adonaven de l'engany, en trobar-se amb els legítims arrendataris en la propietat.

Els agents van fer diverses gestions que els van permetre identificar el presumpte responsable. Es tracta d'un home de 36 anys i nacionalitat romanesa amb antecedents per fets similars.

Una vegada que es va poder acreditar la seua participació en huit delictes d'estafa, un d'usurpació d'identitat per simular ser una immobiliària de Benidorm i un altre per falsificació de documentació, l'home va ser detingut a Alacant.

Posteriorment, ha passat a la disposició del jutjat d'instrucció núm. 3 d'Elx, que ha decretat la posada en llibertat amb mesures cautelars.

També et pot interessar

stats