Detingut el desnonament a València d’una dona víctima de violència de gènere i de la filla

L’afectada tindrà ara tres mesos per a entrar al pis públic que li va concedir la Generalitat

Concentració veïnal contra un desnonament a La Torre
Concentració veïnal contra un desnonament a la Torre de València / Construint Malilla

El desnonament d’una dona víctima de violència masclista i la filla de tres anys al barri de la Torre de València s'ha aturat aquest dimarts. L’afectada espera un altre pis pública i està en tràmits per poder entrar-hi a viure.  Segons el sindicat Construint Malilla, la “pressió veïnal” ha aconseguit que no s’executara el desnonament previst per aquest dimarts de matí. Finalment, la immobiliària ImmoCaixa ha decidit ajornar-lo.

Aïssa, de 28 anys, disposarà ara de tres mesos per a poder canviar al pis que té concedit de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha) de la Generalitat”. "Com tantes altres, aquesta família no té possibilitat de llogar una casa pels elevats preus del lloguer i la manca d'ingressos estables", explica Construint Malilla.

Fonts del sindicat asseguren que han hagut d'anar fins al jutjat per a assabentar-se de l'ajornament del desnonament, ja que "a l'afectada no li ho havien notificat". A més, denuncien que s'han presentat agents de Guàrdia Civil i manyans al pis de la Torre, on han estat "en tensió" durant tres hores, a pesar que "al jutjat diuen que la propietat va sol·licitar paralitzar el desnonament divendres".

"Una vegada més, les institucions no són capaces d'assegurar l'accés a un habitatge digne de manera efectiva", lamenten des de l'organització, i exigeixen que l'aturada del desnonament es mantinga fins al lliurament del nou pis.

També et pot interessar

stats