Detingut per circular a 200 km/h en un tram de l'AP-7 a Oriola, limitat a la meitat

El conductor està investigat per un delicte contra la seguretat viària, que pot comportar penes de presó de tres a sis mesos

Imatge de la detenció, facilitada per la Guàrdia Civil
Imatge de la detenció, facilitada per la Guàrdia Civil / DGT / Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil investiga el conductor d'un turisme per circular a 200 km/h en un tram de l'AP-7 limitat a 110 km/h. Superava en 90 km/h la velocitat permesa, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

Els agents van identificar el conductor el 18 de febrer durant un control de velocitat al peatge de l'AP-7 a Oriola (Baix Segura) en sentit Alacant. El vehicle, un Opel Mokka, va marcar prop del doble de la velocitat permesa en el quilòmetre 767 de l'autopista. El control, organitzat pel destacament de Torrevella, forma part de les mesures per a intentar reduir la xifra de víctimes en aquest tram.

El detingut està acusat d'un possible delicte contra la seguretat viària, que pot comportar penes de presó de tres a sis mesos, multa de 6 a 12 mesos (o treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies) i la retirada del dret a conduir vehicles de motor entre un i quatre anys. La causa la investiga el Jutjat d'Instrucció número 1 d'Oriola.

La velocitat inadequada o excessiva, juntament amb les distraccions i el consum d'alcohol, representa una de les principals causes d'accidents de trànsit. Aquest comportament augmenta significativament la probabilitat de cometre errors humans al volant, posant en risc la seguretat viària de tots els usuaris de la carretera, segons ha destacat la Guàrdia Civil en la nota informativa sobre aquesta actuació.

També et pot interessar

stats