Detingut a Canals un home que quasi mata un ancià de 88 anys per a robar-li

La víctima va patir un infart després que l'agressor, ja en presó, es colara a sa casa i la deixara nugada sense poder respirar

Dos agents de la Guàrdia Civil condueixen el dentingut fins a la caserna
Dos agents de la Guàrdia Civil condueixen el dentingut fins a la caserna / Guàrdia Civil

Una operació de la Guàrdia Civil ha permés detindre l'home que va estar a punt de matar al desembre un ancià de 88 anys a Canals, a la Costera, al qual havia assaltat per a furtar-li la targeta de crèdit. L'agressor, de 39 anys, està arrestat per temptativa d'homicidi, detenció il·legal, robatori amb violència i violació de domicili, ha informat aquest dimecres l'institut armat en un comunicat. 

Els fets van passar a finals de l'any passat, quan l'ara detingut, que ja ha ingressat a la presó, va accedir a la vivenda de la víctima, que vivia a soles. Allà va esperar que hi arribara per a reduir-la, nugar-la i emmordassar-la, robar-li la targeta de crèdit i obtindre'n la clau d'accés al banc. Després va marxar abandonant allí l'octogenari, que, fent un esforç, va aconseguir eixir al carrer, on va quedar estés a terra. Els vianants el van trobar amb tot el cap precintat amb cinta de cel·lofà, que li cobria del front fins a la barbeta. El presumpte lladre també li havia introduït un mocador a la boca que li impedia respirar.

Ràpidament, el veïnat va alertar les autoritats i fins al lloc es desplaçaren efectius de la Policia Local de Canals i la Guàrdia Civil, que alliberaren l'ancià. Presentava signes evidents d'ofegament i per això el traslladaren a l'hospital. Els facultatius mèdics confirmaren, de fet, que havia patit un infart de miocardi a conseqüència de la situació viscuda. Afortunadament, pogueren salvar-li la vida. 

Després d'una investigació, en el marc de l'operació Daser, la Guàrdia Civil va aconseguir identificar l'agressor i finalment el van detindre el 10 de gener. El jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Xàtiva, a càrrec de les diligències, ha decretat l'ingrés en presó de l'arrestat. 

També et pot interessar

stats