Detingut a Barcelona un home acusat d'abusar sexualment i gravar un menor de Castelló

La Guàrdia Civil ha identificat fins ara cinc víctimes, encara que els indicis apunten que almenys n'hi ha catorze més

Un vehicle de la Guàrdia Civil
Un vehicle de la Guàrdia Civil / Guàrdia Civil

Un home de 37 anys ha ingressat a la presó a Sant Just Desvern (Barcelona) acusat d'abusar sexualment de menors i gravar-los. El detingut es feia passar per representant de famosos jugadors de videojocs per a acostar-se a les seues víctimes i mantindre-hi trobades tot sol. La detenció es produeix després que el denunciara la mare d'un menor a Castelló.

L'operació es va iniciar fa un any amb aquesta denúncia, segons ha informat aquest dimecres la Guàrdia Civil, que de moment ha identificat cinc víctimes, encara que els indicis apunten que almenys n'hi ha altres catorze més. Aquesta operació l'ha desenvolupada l'Equip de Policia Judicial d'Orpesa de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló, amb el suport del Departament contra el ciberdelicte de l'UCO, l'Equip d'Investigació Tecnològica i la Usecic de la comandància de la Guàrdia Civil de Barcelona. L'operació l'ha coordinada el jutjat d'instrucció número 4 de Castelló de la Plana.

La Guàrdia Civil va descobrir en l'escorcoll del domicili del detingut 105 vídeos de contingut pedòfil en què apareixien menors d'edat. A través de xats de videojocs en línia i de xarxes socials dels coneguts com gamers, el detingut contactava menors, se'n guanyava la confiança, hi entaulava una relació amistosa i comprava la seua amistat amb regals. El pas següent que feia era mostrar-los tot tipus de pornografia per a aconseguir animar els menors a realitzar diferents actes sexuals.

Així mateix, feia sessions de xat de vídeo que es gravaven sense coneixement de les víctimes i, de vegades, apareixia ell en alguns vídeos realitzant actes sexuals davant els menors.

L'última fase de la conducta delictiva consistia a fer-se passar per representant de jugadors del món dels videojocs per a tindre accés a les víctimes. D'aquesta manera, tractava de guanyar-se la confiança de les famílies i després de diverses cites i trobades aconseguia quedar-se tot sol amb el menor amb la finalitat de tindre la possibilitat de mantindre-hi contacte físic.

Al detingut el van posar a disposició del jutjat de guàrdia d'Esplugues de Llobregat, que en va decretar l'ingrés a la presó. La Guàrdia Civil continua treballant en l'anàlisi de les dades obtingudes del material confiscat, així com en la plena identificació de la resta de víctimes. A través de xats de videojocs en línia i de xarxes socials de jugadors, el detingut contactava amb menors, se'n guanyava la confiança, hi entaulava una relació amistosa i comprava la seua amistat amb regals.

També et pot interessar

stats