Detingut a Alacant un proxeneta d'una organització internacional

Actuava a París on obligava dones a prostituir-se i a entregar els ingressos

Imatge d'arxiu d'un cotxe de policia
Imatge d'arxiu d'un cotxe de policia / Policia Nacional

Agents de la Policia Nacional han detingut a Alacant a una delinqüent de 36 anys buscat per la justícia francesa, que havia dictat una orde europea de detenció i lliurament per un presumpte delicte de proxenetisme agreujat, pertinença a organització criminal, tràfic d'éssers humans, conspiració i blanqueig de capitals.

Els agents de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Brigada de Policia Judicial d'Elx van rebre de la secció de Fugitius de la UDYCO de la Brigada Central de Policia Judicial la sol·licitud de col·laboració per a localitzar aquesta persona, perquè sospitaven que podria estar treballant a Alacant.

El detingut formava part presumptament d'una xarxa de proxenetisme molt estructurada establida entre França, Espanya i el Paraguai. Les víctimes de la xarxa eren obligades a prostituir-se a París i entregaven els seus ingressos als proxenetes de Paraguai i Espanya.

El detingut es va establir a l'estat espanyol, des d'on gestionava les activitats de proxenetisme a França i Espanya. A més realitzava les transferències de diners entre França, el Paraguai i Espanya, així com els transports de les víctimes prostituïdes a França i Espanya. Per aquests delictes s'enfronta a una pena màxima de 20 anys de presó.

El detingut ha sigut posat a la disposició del jutjat central d'instrucció número 3 de l'Audiència Nacional, que serà l'encarregat de decidir sobre l'orde europea de detenció i lliurament.

També et pot interessar

stats