Detenen una quarta persona a València per agressions transfòbiques que van pujar a internet

El jove de 18 anys, ja en llibertat, està acusat d'un delicte d'odi i un altre lleu de lesions

Una patrulla de la Policia Nacional a València
Una patrulla de la Policia Nacional a València / Europa Press
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
27 de juliol 2022 - 14:46 Actualitzat: 07 d'agost 2022 - 17:45

La Policia Nacional ha detingut a València un jove de 18 anys, que se suma als tres de la setmana passada, dos d'ells menors d'edat. Tots estan acusats d'haver agredit i insultat en diverses ocasions un jove trans i compartir el vídeo en internet. Els agressors portaven mocadors del mateix color com a mitjà d'identificació i pertinença.

Les agressions transfòbiques van tindre lloc en tres ocasions, el 21 de juny i l'1 i el 17 de juliol, totes a plena llum del dia, en un parc del districte de Patraix i al jardí de l'antic llit del riu Túria, segons informa Prefectura.

En tindre'n coneixement, investigadors especialitzats en la lluita contra els delictes d'odi van contactar amb la víctima i li van prestar assistència durant el procés de denúncia.

Les perquisicions van portar els agents fins a tres dels presumptes responsables, que van ser arrestats com a presumptes autors d'un delicte d'odi i un altre lleu de lesions. Ara han identificat un quart jove, acusat d'un delicte d'odi i un altre lleu de lesions.

Després de prestar declaració, els dos menors van ser entregats als seus tutors legals i es va informar del procés a la Fiscalia de Menors. Els altres dos detinguts han sigut posats en llibertat, una vegada els han advertit de la seua obligació de comparéixer quan siga requerit.

També et pot interessar

stats